Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Madurodam, 8 december 2010

Vier Kerst in Madurodam!

Deze kerstvakantie, van zaterdag 18 december 2010 tot en met zondag 2 januari 2011, staat Madurodam volledig in het teken van de gezelligste tijd van het jaar. In de miniatuurstad sieren kerstboompjes de straten en pleinen, schaatsen de bewoners op de mini-ijsbaan en staat bij het stadhuis Gouda ook een traditioneel kerstmarktje. Maar er is meer te beleven:

Madurodam by Light
Madurodam by Light is iedere avond te zien vanaf 18.30 uur. U beleeft een fascinerend Hollands sprookje dat het verhaal vertelt van Hansje Brinker en de strijd tegen het water. In deze 20-minuten durende lichtshow maakt Madurodam gebruik van de modernste projectietechnieken en water- en lasereffecten.

Tentoonstelling KLM huisjes
Tijdens de kerstvakantie toont KLM alle 91 Delfts blauwe KLM huisjes, de miniaturen die passagiers in de World Business Class krijgen. De huisjes vormen een laan met figuratie zoals boompjes en bootjes. In oktober werd het 91e exemplaar van deze collectors items, het Antillenhuis, in Madurodam officieel bekend gemaakt en tegelijkertijd op schaal 1:25 onthuld.

Vermaak voor de kinderen
Uw kinderen speuren in de miniatuurstad naar het antwoord op vijf vragen over Madurodam en misschien winnen ze wel een mooie prijs! Daarnaast is er 4 keer per dag poppenkast, kunnen de kinderen zich laten schminken en rijdt bij droog weer het treintje over de buitenring van Madurodam.

Praktische informatie
Entreeprijzen: volwassenen E14,50; 65+ E13,50; kinderen 3-11 jaar E10,50 en kinderen 0-2 jaar gratis. Madurodam is gedurende de kerstvakantie geopend van 09.00 - 19.00 uur. Voor Madurodam by Light wordt geen toeslag gerekend. Wie overdag Madurodam bezoekt kan op dezelfde dag 's avonds terugkomen voor de lichtshow. In geval van extreme weersomstandigheden (vorst, harde wind) kan Madurodam besluiten Madurodam by Light af te gelasten. Voor actuele informatie zie www.madurodam.nl.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht