Ingezonden persbericht


Hilversum, woensdag 15 december 2010

TIJDEN VAN KEIZERIN SISI HERLEVEN IN BLAUW BLOED
Blauw Bloed, zaterdag 18 december om 19.25 uur op Nederland 2

De uitzending van Blauw Bloed komt deze week vanuit Oostenrijk. In Wenen is op dit moment een unieke tentoonstelling te zien met elf rijtuigen van de beroemde keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. De tentoonstelling illustreert het leven van de populaire keizerin vanaf haar huwelijk tot aan haar tragische dood. We zien de koets waarmee ze is geïntroduceerd als keizerlijke bruid; de adembenemende gouden keizerlijke koets, waarmee ze naar haar kroning in Boedapest reed; en de imposante zwarte lijkwagen waarin Sisi in 1898 haar laatste tocht maakte. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/blauwbloed.

Verder in Blauw Bloed een reportage over het leven in paleis Schönbrunn in Wenen van waaruit het keizerrijk Oostenrijk- Hongarije geregeerd werd. Keizerin Sisi en keizer Franz Joseph brachten hier de eerste jaren van hun huwelijk heel gelukkig door. Koningshuisdeskundige Birn Bilker vertelt over Franz Joseph als danspartner, de kleding van de keizerin, haar wens om eeuwig jong herinnerd te blijven, en het leven van de keizer na het overlijden van Sisi.

Ook neemt Blauw Bloed de modesmaak van de royals nader onder de loep. Wie loopt voorop met de nieuwste trends en wie kijkt liever eerst de kat uit de boom? En natuurlijk zijn er ook prinsessen die helemaal geen trend volgen, maar hun eigen modestijl hebben ontwikkeld.

Daarnaast ook aandacht voor paleis Soestdijk. Op 31 december sluit het voormalige woonpaleis van koningin Juliana en prins Bernhard de deuren voor het publiek. Hiermee komt vooralsnog een eind aan decennia koninklijke geschiedenis. In Blauw Bloed een 'eerbetoon' aan het kleine, maar o zo charmante Soestdijk.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed rond 19.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht