Ingezonden persbericht


Persbericht

Mediasmarties en Heutink ICT gaan gamen in bibliotheek Utrecht!

Bibliotheek Utrecht organiseert op zaterdag 18 december a.s. een game-middag. Heutink ICT en Mediasmarties voorzien de aanwezige ouders en kinderen van advies over verschillende games.

Onder het genot van chocolademelk en kerstkransjes kunnen kinderen van 13:00 tot 17:00 in de centrale bibliotheek Utrecht allerlei games uitproberen Deze middag wordt georganiseerd als startsein voor het uitlenen van games. Voorheen konden de jonge bezoekers alleen games spelen in de bibliotheek en was er geen uitleenmogelijkheid.

De onlangs gelanceerde website Mediasmarties.nl is dé online mediagids waar ouders en professionals advies over de inhoud en geschiktheid van mediaproducten (games/websites/ televisieprogramma's en films) voor kinderen tussen 1,5 en 6 jaar kunnen vinden. In 2011 wordt de groep 6 - 12 jarigen opgenomen in het systeem. Ouders en kinderen kunnen tijdens deze middag geschikte games opzoeken via Mediasmarties.nl. De website kan bezocht worden aan het nieuwe innovatieve meubel dat Heutink ICT heeft ontwikkeld voor hun nieuwe ICT-platform: Opvang.nu. Dit platform is gericht op de buitenschoolse opvang en biedt een veilige (werk)omgeving voor zowel kinderen als begeleiders.