Dienstenbond CNV

Nieuws

17 december 2010

Bijna al het werk in AH-distributiecentrum Geldermalsen ligt plat

De acties in de distributiecentra (DC) van Albert Heijn concentreren zich vandaag op het DC in Geldermalsen. Geldermalsen heeft een spilfunctie in de bevoorrading van de andere distributiecentra. Acties in Geldermalsen treffen daarmee direct ook de andere DC's. Volgens bestuurder Agostino di Giacomo Russo, die namens CNV Dienstenbond ter plekke is ligt het werk in Geldermalsen nagenoeg stil. Bestuurder Di Giacomo Russo: "Albert Heijn heeft mij bevestigd dat 90% van de werkzaamheden hier stil ligt."

CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten, die het initiatief namen voor de verlaging van de salariseis naar 2%, hopen nog steeds dat Albert Heijn ingaat op de uitgestoken hand. Wessel Breunesse, bestuurder CNV Dienstenbond:"Het is in het belang van alle partijen dat we er snel uit komen. Zeker nu ook de consument steeds meer betrokken zal raken in dit conflict. Maar Albert Heijn heeft daartoe de sleutel in handen."

Omzetting van flexibel werk in vaste contracten en werkzekerheid voor de huidige vaste krachten is naast loon de inzet van dit conflict.

Acties
Zolang Albert Heijn de handreiking van CNV Dienstenbond negeert, wordt de actiebereidheid bij de werknemers alleen maar groter. Vandaag zijn bussen met werknemers van andere distributiecentra onderweg naar Geldermalsen om de acties daar kracht bij te zetten.