Dienstenbond CNV

Nieuws

17 december 2010

ICK cao - CNV Dienstenbond doet werkgevers een eindbod

CNV Dienstenbond was niet tevreden met de voorstellenbrief van de werkgevers. Deze hebben wij u als lid ook doen toekomen en u deelde onze ontevredenheid. Daarna zijn er verschillende onderhandelingsrondes geweest. Bij de laatste onderhandelingen heeft CNV Dienstenbond (en de andere vakbonden) de werkgevers een eindbod gedaan.

Eindbod
CNV Dienstenbond heeft de werkgevers tijdens de onderhandelingen betreffende de ICK cao een eindbod gedaan. Wij erkennen dat er nog bedrijven zijn die herstellende zijn van de financiële crisis en de daaropvolgende recessie. Echter is er nu sprake van economisch herstel en deze lijkt zich ook komend jaar door te zetten.

Op deze basis willen wij minimaal een loonsverhoging die gelijk is aan de verwachte inflatie over 2011. De looneis in het eindbod was dus een collectieve loonsverhoging van 1,5%. Hiermee streven wij dus voor de werknemers naar koopkrachtbehoud. De werkgevers geven aan dat er nauwelijks ruimte is voor cao verbeteringen.

Werkgevers terug naar eigen achterban
Tijdens de onderhandelingen hebben de werkgevers ons duidelijk gemaakt dat zij niet over het mandaat beschikken om ons eindbod te accepteren. Zij gaan nu terug naar hun eigen achterban. De afspraak is dat zij in januari van 2011 weer contact met CNV Dienstenbond opnemen ten aanzien van het eindbod. Zodra er meer bekend is zult u van ons horen.

Inhoud Eindbod
Hieronder treft u een opsomming met andere onderdelen van het eindbod. Te weten:
o Loonsverhoging van 1,5%;
o Doelenuitkering verhoging van 1,3% tot 1,5%; o Geen mogelijkheid tot definitieve verkoop ADV; o Geen wijziging regeling seniorenverlof;
o Studie naar niveau schaalbedragen, grensbedragen en jeugdschalen; o Aanbeveling voor loopbaanscans;
o Aanbevelingen werkgroep `employability' en `thuiswerken' opnemen in cao;
o Onderzoek voor het aanbieden van pensioenscans in BPF ICK; en o Voortzetten studie naar alternatieve pensioenregeling op basis van Collectieve Beschikbaar Premieregeling (CDC Regeling).

Fijne Feestdagen
Graag zou ik via deze weg u fijne feestdagen en jaarwisseling wensen.

cnvICT Twitter
Volg onze twitter pagina cnvICT voor het laatste onderhandelingsnieuws. Dit is een manier om u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen en via twitter kunt u ook reageren. http://twitter.com/#!/CNVICT

Reacties/Vragen?
Uiteraard kunt u ook met uw eventuele vragen bij mij terecht via de mail op het adres a.towhidi@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 035-6460580.