Gemeente Eemnes

17-12-2010
Door de aanhoudende kou en sneeuwval heeft de buitendienst van de BEL Combinatie de grootste moeite om alle wegen en fietspaden in Blaricum, Eemnes en Laren sneeuw vrij te houden. Daar komt bij dat het einde van de voorraad strooizout in zicht komt. Daarom wordt in de BEL-dorpen de komende dagen alleen nog op de doorgaande wegen, busroutes en uitrukroutes van hulpdiensten gestrooid. De aanwezige zoutvoorraad is met zand vermengd. Dit betekent wel dat dooiwerking lager is, maar dat de gladheid op de gestrooide wegen zoveel mogelijk bestreden wordt.

"We hebben tweemaal zoveel zout ingekocht als het afgelopen jaar. Met deze voorraad is het mogelijk vier dagen aaneengesloten te strooien. Voor een `normale' winter is deze capaciteit ruim voldoende. De weersvoorspelling met kans op sneeuw en vorst voor komend weekend is groot. Met dit in het vooruitzicht zal de zoutvoorraad snel op zijn. Onze medewerkers van de buitendienst zullen vanwege de minimale zoutvoorraad beperkt strooien, en bij hevige sneeuwval de wegen met schuifwagens sneeuwvrij maken. We hebben overigens ruim op tijd zout besteld, maar de leverancier kan beperkt leveren doordat onder andere schepen met zoutvoorraden zijn gestrand vanwege vaarverboden, aldus Arjen Buruma, Hoofd Buitendienst."

Advies
Inwoners worden geadviseerd in deze periode extra voorzicht te zijn en op te passen voor gladde wegen of fietspaden. Tijdens of vlak na winterse buien kunnen ook gestrooide wegen en fietspaden glad zijn. Raadpleeg voordat u de weg opgaat eerst de reguliere instanties voor meer informatie via www.anwb.nl, www.knmi.nl en www.rijkswaterstaat.nl.