Politie Drenthe

Zaterdag 18 december 2010

Provincie Drenthe, 18-12-2010

Verdachten aangehouden na auto-inbraak

GROLLOO Vrijdagnacht heeft de politie drie verdachten aangehouden, kort na een melding van een auto-inbraak. Tegen half vijf kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een bestelauto aan de Kruisboomlaan. Uit de auto was gereedschap gestolen. De daders waren daarna weggereden in een auto. Een getuige kon de politie een signalement geven van het betreffende voertuig met een deel van het kenteken. Meteen na de melding zijn de beschikbare surveillance-eenheden in de omgeving gaan zoeken. Korte tijd later trof een surveillanceauto op de Rolderhoofdweg een auto aan die hier aan voldeed. De bestuurder kreeg een stopteken en de drie inzittenden zijn aangehouden, nadat in de auto vermoedelijk gestolen spullen van de inbraak in Grolloo waren aangetroffen. De verdachten zijn een 20-jarige man uit Assen, een 19-jarige man uit Zwiggelte en een 18-jarige vrouw uit Schoonoord. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Verdachte aangehouden na overval supermarkt

ASSEN Vrrijdagavond heeft de politie een verdachte aangehouden na een gewapende overval op een supermarkt aan de Paganinilaan. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht. Omstreeks 20.30 kwamen twee mannen de supermarkt binnen. Beide hadden een wapen bij zich, waarmee ze een medewerker bedreigden. Daarna kregen ze een geldbedrag en gingen er lopend vandoor in de richting van de Obrechtlaan. Meteen werd een zoekactie opgezet. Een agent trof kort daarna twee mannen aan op de Molenstraat, nabij de Groen van Prinstererlaan, die beide voldeden aan het opgegeven signalement. Nadat hij ze had aangesproken gingen beide er van door, elk een kant op. Na een achtervolging wist de politieman de verdachte waar hij achteraan was gerend, aan te houden. Deze verdachte, een 17-jarige jongen uit Assen, is ingesloten voor een nader onderzoek.

Jongens aangehouden na vernielingen

BEILEN Vrijdagavond heeft de politie na meerdere meldingen van overlast in het centrum door een groep jongens, vijf van hen aangehouden. De groep trok door het dorp, gooiend met sneeuwballen en met flessen. Van een winkel in de Brinkstraat werden vier ruiten vernield. Een agent trof de groep aan en heeft ze vervolgens aangehouden. Het gaat om jongens uit Beilen in de leeftijd van 14 en 16 jaar. Tijdens de vernieling van de winkelruiten was de groep groter. De namen van de anderen zijn bij de politie bekend. Ook zij zullen nog worden verhoord over hun aandeel. De vijf die zijn aangehouden zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld, met de opdracht om zaterdag de schade met de winkelier alvast te regelen.

Man aangehouden na vernieling ruit bij burenruzie

ASSEN Vrijdagavond heeft de politie aan de Hofstukken een 45-jarige man aangehouden. Hij zou een steen door de ruit van zijn buren hebben gegooid na een conflict. Hij gooide de steen terwijl de buurman achter het raam stond. Deze bleef ongedeerd. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en verder zal gezocht worden naar een oplossing voor het onderliggende conflict. Eerder op de avond was de hulp van de politie ook al ingeroepen nadat over en weer pesterijen en vernielingen waren geweest.

Automobilist onder invloed

HOOGEVEEN Vrijdagnacht controleerde de politie in de Van Echtenstraat een 32-jarige automobilist uit Hoogeveen. Hij had gedronken en blies 330 wat hem een proces-verbaal en een rijverbod opleverde.