Politie Groningen

Zaterdag 18 december 2010

Provincie Groningen, 18-12-2010

Automobiliste gewond na glijpartij

ZEVENHUIZEN Een 58-jarige vrouw uit Tolbert is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Carolieweg in Zevenhuizen. De vrouw raakte door de gladheid in een slip. De bestuurster belandde met haar voertuig in de greppel. De brandweer werd gewaarschuwd om de deur uit de auto te verwijderen. Zo kon de bestuurster uit haar benarde positie worden bevrijd. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Man aangehouden voor bedreigen ex

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagnacht in de Zonnebloemstraat in Groningen een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn 29-jarige ex-vriendin met bepaalde bewoordingen via de telefoon heeft bedreigd. De vrouw gaf aan aangifte te doen. De man werd ingerekend en in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Drent rijdt zonder rijbewijs en verzekering

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagavond op de Ampereweg in Stadskanaal een 26-jarige man uit Valthermond bekeurd. Politieagenten zagen de Drent met gedoofde lichten de Amperestraat inrijden. Zij zagen dat de man zijn wagen parkeerde. Bij navraag bleek dat de verdachte zonder rijbewijs reed. Ook werd vastgesteld dat de auto niet verzekerd is. De auto werd in beslag genomen en op het politiebureau gestald. Tegen de Drent wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scherpe Stadjer rijdt alcomobiliste klem

GRONINGEN De politie heeft vrijdag rond middernacht op de Europaweg in Groningen een 26-jarige vrouw uit Hoorn aangehouden voor rijden onder invloed. Een 36-jarige man uit Groningen had de politiemeldkamer gebeld met het vermoeden dat de bestuurster van een auto vermoedelijk onder invloed reed. De vrouw zou niet met constante snelheid rijden, enigszins slingeren en door rood licht zijn gereden. De Stadjer vond het rijgedrag zo gevaarlijk dat hij met zijn auto de vrouw klem reed onder het viaduct op de Europaweg. Een blaastest op straat wees uit dat de Noord-Hollandse vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,75 promille alcohol in haar bloed had. De politie nam direct haar rijbewijs in. De vrouw mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser kijkt te diep in glaasje

HOOGEZAND De politie heeft vrijdagnacht op de Kerkstraat in Hoogezand een 26-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Hoogezandster met hoge snelheid op zijn bromfiets rijden. In een bocht ging de bromfietser, mede door het gladde wegdek, onderuit. Toen de dienders polshoogte namen, bleek de 26-jarige niet gewond te zijn. Wel roken de agenten een alcohollucht bij de man. Een blaastest op straat wees uit dat de bromfietser vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam direct zijn rijbewijs in. De man mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man beledigt agenten

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 20-jarige man uit Vlagtwedde aangehouden. De man hield zich op in een restaurantje in de Poelestraat. Politieagenten passeerden het restaurant en zij keken naar binnen. Op dat moment beledigde de Vlagtwedder de agenten met een handgebaar. Hierop werd de 20-jarige aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag 17 december op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3076, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Sint Annen, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 3472, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.