Het heilige Water bij PodiumBloos, Breda


Actueel toneelstuk over seksueel misbruik in de katholieke kerk

BREDA, 20101209 -- Ingehaald door de actualiteit: Koen Ketelaars en Elize Jorritsma kwamen drie jaar geleden met het theaterstuk 'Het Heilige Water'. Deze voorstelling probeert beide kanten van seksueel misbruik en de kerk te belichten.

Ze wisten toen niet dat ze snel door de actualiteit ingehaald zouden worden. Het afgelopen jaar is het onderwerp namelijk een belangrijk nieuwsitem geweest en heeft het gediend als veelbesproken thema in documentaires. Tot op de dag van vandaag verschijnen er nog steeds berichten over slachtoffers van seksueel misbruik in de katholieke kerk. Daarom besloten de makers in mei 2010 hun theaterstuk nogmaals op te voeren, op meerdere plekken in het land. Ze vinden namelijk dat het stuk een bijdrage levert aan de discussie over en de verwerking van seksueel misbruik. Het stuk is op zaterdag 18 december nog één keer te zien bij PodiumBloos te Breda.

Het verhaal:
Hoofdrolspeler in 'Het Heilige Water is Martijn. Hij is een jongeman van ongeveer dertig jaar en heeft een goed leven. Er is echter één ding waar hij nog geen afstand van heeft kunnen nemen. Om dit te kunnen afsluiten en naast zich neer te kunnen leggen, besluit hij terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij de confrontatie aangaat met de kerk en zijn verleden.

'Het Heilige Water' komt tot stand door KOENK in samenwerking met Scaena
Tekst: Koen Ketelaars
Regie: Elize Jorritsma
Regie-Assistentie: Femke Blankenstein
Muziek-samenstelling: Maarten Jense
Productie: Silke Beertema
Techniek: Corne Augustijn en Tom Bakkers
Decorontwerp:/ bouw: Jasper Rennen
Vormgeving: KOENK

Speeldatum en locatie:
18 december 20:30 uur bij PodiumBloos in Breda

Meer informatie:
www.podiumbloos.nl
www.hetheiligewater.koenk.nl
www.koenk.nl
www.scaena-podium.nl





Ingezonden persbericht