Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 18-12-2010

Proces-verbaal vanwege baldadigheid in kerststal

OOSTERHOUT: Twee meisjes (19,19) en een jongen (17) werden door de Oosterhoutse politie opgepakt vanwege baldadigheid. Ze werd in de nacht van vrijdag 17 december op zaterdag 18 december 2010 betrapt toen ze kerststal op de Markt als speeltuin gebruikten. Hun balorige gedrag werd vast gelegd op beelden van een bewakingscamera. Het drietal komt uit Oosterhout. Na het opmaken van een proces-verbaal mochten ze gaan. Onderzocht wordt of er schade is ontstaan aan de beeldengroep en de kerststal.

Wijkbewoners maken het dieven wel gemakkelijk

LOON OP ZAND: Wijkagent Eric van Dun hield vrijdagmiddag 17 december 2010 een inbraakpreventie actie in de Molenwijck in Loon op Zand. Aanleiding voor de actie waren recente woninginbraken in de wijk.

Via de brandgangen onderzocht de wijkagent of de achterpoorten waren afgesloten. Dat bleek bij zeker 20 poorten niet het geval te zijn. Ook schuurdeuren waren niet op slot, waardoor fietsen en gereedschappen gemakkelijk konden worden meegenomen.
Bij tien huizen was ook de achterdeur niet op slot. De bewoners die thuis waren, werden aangesproken over hun gedrag. Zij kregen daarbij tips aangereikt om inbraak te voorkomen.
Daar waar de mensen niet thuis waren, werd een folder in de vorm van een voet achterlaten. Onder het mom van: deze voetafdruk had van een inbreker kunnen zijn.

Beelden van parkeerautomatenkraken in Bureau Brabant

WAALWIJK: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt a.s. maandag aandacht aan het kraken van parkeerautomaten in Waalwijk.

In Waalwijk werd op 30 september jl. een parkeerautomaat opengebroken door drie mannen. De buit was aanzienlijk. Begin oktober gebeurde exact hetzelfde, bij dezelfde automaat. Ook deze keer werd het geld eruit gestolen. Daarna werd dezelfde parkeerautomaat nog twee keer gekraakt, maar jammer voor de dieven: de automaat was leeg. Uit onderzoek bleek dat één van de automatenkrakers op beeld werd vastgelegd door
bewakingscameras. Die beelden worden getoond in de uitzending. Politie en Justitie hopen dat de kijkers de dader mogelijk herkennen en dat vervolgens melden bij de politie.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 20 december 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 21 december 2010 om 15.55 uur. Het programma wordt uitgezonden via de regionale zender Omroep Brabant.

461 blaastesten en vijf arrestaties bij alcoholcontroles

GILZE-RIJEN, DONGEN: Tussen vrijdag 17 december 19.00 uur en zaterdag 18 december 01.00 uur hield de politie alcoholcontroles in Gilze, Rijen en Dongen. In totaal moesten 461 automobilisten blazen. Vijf van hen hadden te diep in het glaasje gekeken.

Er werd gecontroleerd op vier plaatsen controles:

- Hoofdstraat in Rijen 130 blaastesten en 2 arrestaties

- Eindsestraat in Dongen 105 blaastesten en 3 arrestaties

- Nerhoven in Gilze 85 blaastesten

- Middellaan in Dongen 141 blaastesten

Een van de overtreders was een zogenaamd beginnend bestuurder. Hij blies bij de ademanalyse 485 ug/l. Deze 20-jarige Tilburger moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Voor deze alcoholcontrole werden 14 agenten ingezet en werd
samengewerkt met Veilig Verkeer Nederland.
In het kader van het Donkere Dagen Offensief werden gelijktijdig alle personen, voertuigen en documenten nader gecontroleerd. Het 'donkere dagen offensief' loopt van oktober tot april. In deze periode heeft de politie extra aandacht voor straatroven, overvallen en inbraken.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-12-2010 14:32 | © Regio Midden en West Brabant |