Politie Midden- en West Brabant
Persberichten district Tilburg

Tilburg, 18-12-2010

Tweede arrestatie na steekpartij bij familieruzie

TILBURG: Vrijdagavond heeft de politie een tweede verdachte opgepakt naar aanleiding van een steekincident. Het geweld vond donderdagavond 16 december 2010 om 19.40 uur plaats in een woning in de
Martinitorenstraat. In een woning was een 36-jarige man neergestoken, vermoedelijk door een familielid. Zijn toestand was ernstig.
De dader ging er na de ruzie en het steekincident vandoor. De politie had al vrij snel sterke aanwijzingen dat het om een familieruzie ging. Meteen na het incident werd een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. Dat gebeurde op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Vrijdagavond 17 december 2010 volgde de arrestatie van de vermoedelijke hoofddader, een 26-jarige inwoner van Zaandam. Hij werd door de politie opgespoord en in Tilburg aangehouden. Beide arrestanten zijn familie van het slachtoffer. De verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Agenten houden toezicht op stappubliek Tilburg

TILBURG: De politie hield in de nacht van vrijdag 17 december op zaterdag 18 december 2010 toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers op de fiets in. Het centrum van Tilburg werd, zoals
gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van het
cameratoezicht. De dienstdoende agenten sprake van een koude, gladde nacht met een gezellige sfeer in het centrum van Tilburg.

De politie hoefde slechts vier arrestaties te verrichten. Twee keer voor openlijke geweldpleging (weekendje weg) en twee keer voor het verstoren van de openbare orde
Verder trad de politie verbaliserend op tegen: wildplassen (3x), openbare dronkenschap (1x), diverse verkeersovertredingen (5x).

Uitgaan in Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Opnieuw beelden van straatroof in Bureau Brabant

TILBURG: Het opsporingprogramma Bureau Brabant besteed a.s. maandag 20 december 2010 aandacht aan een straatroof in Tilburg. De hulp van het publiek wordt ingeroepen bij het oplossen van deze zaak. Vorige week werd een andere straatroof opgelost dankzij dit televisieprogramma. De dader meldde zich nadat hij zichzelf had herkend op de beelden van de uitzending.

Dit keer gaat om een straatroof van 4 november jl. op het
Stadhuisplein. Twee vrouwen liepen die avond rond 19.15 uur vanaf de Oude Markt richting het Stadhuisplein. Bij de fontein kwam hen een snorfiets tegemoet. Op de snorfiets zaten twee jongens, die in het voorbij gaan een handtas roofden. De daders zijn gefilmd en die beelden worden getoond in het televisieprogramma. Politie en Justitie hopen dat de kijkers de daders mogelijk herkennen en dat vervolgens melden bij de politie.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 20 december 2010 om 18.55 uur. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 21 december 2010 om 15.55 uur. Het programma wordt uitgezonden via de regionale zender Omroep Brabant.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-12-2010 14:36 | © Regio Midden en West Brabant |