Politie Noord-Holland-Noord

Extra berichten zaterdag 18 december

Alkmaar, 18-12-2010 o 16.00 uur

Gevaarlijke medicijnen verloren

Wervershoof - Andijk, zaterdag 18 december

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op het traject Raifaissenlaan in Wervershoof en de Koopmanspolder in Andijk medicijnen verloren. Een aantal strips en doosjes zijn inmiddels teruggevonden. De mogelijkheid bestaat echter dat er nog meer medicijnen op de grond liggen. Omdat dit mogelijk in de sneeuw ligt, kan ontdekking ook op een veel later tijdstip plaatsvinden.

Bij de medicijnen zaten enkelen die gevaar op kunnen leveren bij inname, vooral bij gebruik door kinderen.

Het gaat onder anderen om Amiasis, Venlafaxine, Furosemide, Bisoprolol, Arazolam, Seroquel, Spiriva en Brufen.

Bij aantreffen van de medicijnen wordt u verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief) of de medicijnen langs te brengen bij de op de verpakking vermelde apotheker.

Politie zoekt getuige van openlijke geweldpleging

Alkmaar, zaterdag 18 december

Op zaterdagmorgen hield de politie drie verdachten aan wegens openlijke geweldpleging. De politie is nu nog op zoek naar getuigen van dit geweldsincident, met name enkele meisjes die een en ander hebben zien gebeuren. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Het incident vond plaats op de Mient in Alkmaar omstreeks 02.30 uur. Een 25-jarige Alkmaarder kwam vanaf het Fnidsen op de fiets in de richting van de Mient gefietst. Bij het bruggetje werd hij onder schot genomen door een groepje mannen met sneeuwballen. Toen hij hier een opmerking over maakte en van zijn fiets stapte, werd hij tegen de grond gewerkt en geslagen, gestompt en geschopt. De daders lieten vervolgens het slachtoffer aan zijn lot over.

De gewaarschuwde politie kon op aanwijzing van het slachtoffer de drie verdachten aanhouden. Het gaat om drie Alkmaarders van 18 en 20 jaar oud.