Politie Noord- en Oost Gelderland

     Aalten - Auto in weiland, bestuurder onder invloed alcohol
                                                               

De politie heeft vrijdagavond 17 december een 55-jarige man uit de gemeente Aalten aangehouden. De man was op de Dinxperlosestraatweg in Aalten met zijn auto in een weiland terecht gekomen. Hij bleek onder invloed van alcohol.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 19:40 uur de auto in een weiland staan langs de Dinxperlosestraatweg. De 55-jarige bestuurder was de macht over het stuur verloren en met zijn auto in het weiland terecht gekomen. Een behulpzame passant probeerde de man te helpen en heeft samen met agenten de auto uit de benarde positie bevrijd. Een stukje verder reed de 55-jarige automobilist zich weer vast. Reden voor de politie om een blaastest af te nemen. De man bleek onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 1,5. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


2010183023-1

     Doetinchem - Twee mannen aangehouden verlaten plaats       
     ongeval                                                    

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 december twee 23-jarigen aangehouden. De 23-jarige chauffeur (zonder vaste woon en verblijfplaats) botste op de Varseveldseweg in Doetinchem tegen een geparkeerd staande auto en een informatiebord. De twee mannen gingen er vandoor zonder hun gegevens achter te laten.


De politie kreeg omstreeks 00:30 uur de melding dat een auto tegen een informatiebord en een geparkeerd staande auto was gereden op de Varseveldseweg. De inzittenden waren wel uitgestapt, maar zijn er zonder hun gegevens achter te laten vandoor gegaan. Dankzij een kenteken en een goed signalement van het tweetal kon de politie de mannen achterhalen. De twee 23-jarigen zijn op de Frans Halsweg aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en meegenomen naar het politiebureau.
De auto waarin de mannen reden werd op de Kempenarlaan total loss aangetroffen en is weggesleept. De 23-jarige bestuurder bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Na verhoor werd de 23-jarige bijrijder uit de gemeente Oude IJsselstreek in vrijheid gesteld. De chauffeur is ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2010183108

     Gendringen - Auto in de sloot, inzittenden aangehouden    

De politie heeft vrijdagavond 17 december een 20-jarige vrouw en drie mannen (24-, 28-, en 31-jaar) uit Duitsland aangehouden. Het viertal was met hun auto op de Ulftseweg tegen een lantaarnpaal gereden en in een sloot tot stilstand gekomen. De vier personen hadden de kentekenplaten van de auto gehaald en waren er vandoor gegaan.


Een getuige meldde omstreeks 23:00 uur dat een auto op de Ulftseweg tegen een lantaarnpaal was gereden en in een sloot tot stilstand was gekomen. De vier inzittenden hadden de kentekenplaten van de auto gehaald en waren er vandoor gegaan. Dankzij een goed signalement van het viertal troffen agenten de 20-jarige vrouw en de drie mannen aan op de Oranjestraat. De drie mannen konden zich niet legitimeren. De vier zijn aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval en meegenomen naar het politiebureau. In hun spullen werden de kentekenplaten aangetroffen. Ook vonden agenten een zakje met wiet en inbrekerswerktuig. Het viertal is ingesloten voor nader verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


2010183085

     Lichtenvoorde/ Aalten - Woninginbraken                    

Op vrijdag 17 december is er ingebroken in een woning aan de Schatbergstraat in Lichtenvoorde en in een woning aan de Parallelweg in Aalten. Uit de woning in Lichtenvoorde zijn sieraden weggenomen.


De inbraak aan de Schatbergstraat in Lichtenvoorde werd vrijdagavond ontdekt. Men kwam binnen door een deur te forceren en ging er met sieraden vandoor.
Bij de inbraak aan de Parallelweg in Aalten kwam men binnen door een raam te forceren. Vooralsnog is er niets weggenomen. De politie is een onderzoek gestart naar beide inbraken. Buurtbewoners die iets verdacht hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844.


2010183088 en 2010183089


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --