Gemeente Brummen


Gladheidbestrijding: terughoudend met strooien van zout

(Oorspronkelijke publicatie datum: 15-12-2010)

De afgelopen weken heeft de gemeente Brummen al veel moeten strooien om de ontstane gladheid te bestrijden. Omdat de winter nog niet voorbij is en er nu al volop signalen zijn dat leverancier om verschillende redenen niet of niet tijdig zout kunnen aanleveren, dreigt er voor de komende weken een tekort aan strooizout. Dit is voor de gemeente Brummen reden om terughoudend te zijn met het strooien van zout. Het gemeentebestuur roept daarnaast alle weggebruikers op om alert te zijn wanneer men de weg op gaat en ook het rijgedrag op de weerssituatie af te stemmen. Ook wijst de gemeente haar inweorns op de burgerplicht om zelf te zorgen voor het sneeuwvrij houden van het voetpadgedeelte voor de eigen woning.

De combinatie van veel sneeuwval en temperaturen die schommelen rond het vriespunt, leidt er toe dat er relatief veel strooizout is gebruikt de afgelopen weken. Vanwege de grote vraag in Nederland naar strooizout en problemen bij de levering bij de aanvoerbedrijven dreigt er dus weer een (landelijk) te kort aan zout. Het gemeentebestuur doet er alles aan om tijdig nieuw zout geleverd te krijgen, maar is genoodzaakt op dit moment over te gaan tot fase twee van het bestrijdingsbeleid.

Doorgaande wegen
Het aangepaste strooibeleid betekent voor de komende weken dat het strooien en de bestrijding van de glad-heid beperkt blijft tot alle doorgaande (hoofd)wegen. Dit is inclusief de fietspaden langs de hoofdwegen. Ook de route van de buslijnen wordt meegenomen. Op de gemeentelijke website www.brummen.nl vindt u een opsomming van de wegen die in fase twee worden gestrooid. Overigens vindt u op deze website doorgaans het laatste nieuws over de bestrijding van gladheid. Lees hier meer over de gladheidsbestrijding en ons beleid.

Inlichtingen
Voor algemene informatie over gladheidbestrijding kunt u mailen naar beheer@brummen.nl. Hebt u een spoedgeval buiten werktijd? Neemt u dan contact op met de centrale informatiebalie via telefoonnummer (0575) 56 82 33.