Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 16 november 2010

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg vanaf 18 december in Glazen Huis

3FM maakt dj's bekend voor 3FM Serious Request

Zojuist maakte 3FM op zender bekend welke drie dj's vanaf 18 december zes dagen lang aandacht gaan vragen voor het doel van 3FM Serious Request 2010. 3FM Zendermanager Wilbert Mutsaers: 'Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg laten zich voor de zevende editie van 3FM Serious Request opsluiten in het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven. Ze eten die dagen niets en maken mooie radio en TV met één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stille slachtoffers van aids in Afrika. Dat zijn kinderen. Kinderen die hun ouders verliezen aan aids, verliezen hun toekomst. En daar wil 3FM samen met het Rode Kruis iets aan doen.'

Wezen door aids

Aids doodt jaarlijks twee miljoen mensen en heeft daarmee het hoogste sterftecijfer wereldwijd. Als gevolg van de ziekte verliezen veel kinderen hun ouders, zijn ouders niet in staat voor eigen kinderen te zorgen, raken kinderen besmet of belanden zij op straat. Daar waar kinderen niet worden opgevangen door de gemeenschap, worden zij nu aan het lot overgelaten. Het Rode Kruis ontfermt zich over deze kinderen en draagt bij in het eerste levensonderhoud, zoals eten, drinken en kleding. Daarnaast zet het Rode Kruis zich in voor een toekomst voor deze kinderen door te zorgen voor scholing, boeken, schooluniformen, schoolgeld en beroepsopleidingen. De organisatie levert ook psychosociale zorg en thuiszorg. 3FM en het Rode Kruis willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk van deze kinderen een toekomst krijgen en vragen daarom met 3FM Serious Request aandacht voor deze stille slachtoffers van aids.

Kom-zelf-in-actie-dag

Op 14 december aanstaande is het Kom-zelf-in-actie-dag voor de 3 jocks. Ze bereiden zich voor op de beproeving in het Glazen Huis door deze dag in heel Nederland scholen te bezoeken die zich speciaal voor 3FM Serious Request inzetten. Ze helpen mee deze schoolacties tot een succes te maken en vertellen leerlingen over de stille slachtoffers van aids in Afrika en hoe wij ze willen helpen. Scholen kunnen zich aanmelden voor de Kom-zelf-in-actie-dag door een eigen Serious Request initiatief aan te melden via www.seriousrequest.nl en kies dan voor de 'Schoolactie'.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. December 2010 vraagt 3FM aandacht voor de stille slachtoffers van aids in Afrika.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST ¤ 915.955 euro op voor de vluchtelingen in DDarfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2009 (Groningen) is de Nederlandse opbrengst voor de bestrijding van malaria ¤ 7.113.447,-. Vanaf 18 december start de acttie vanuit het Glazen Huis in Eindhoven. Ook in België, Zweden, Zwitserland en Kenia staan in december Glazen Huizen.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl