Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 2 december 2010

Topacts treden op tijdens finale 3FM Serious Request

finaleshow op 24 december

Marco Borsato, Alain Clark, Go Back to the Zoo, Ilse DeLange, Guus Meeuwis en Bløf beklimmen het podium voor de finale van 3FM Serious Request op 24 december aanstaande. Dit maakte de publieke popzender bekend. De artiesten werken belangeloos mee aan het programma en verzorgen ieder een uitgebreid optreden. De finaleshow omlijst het moment waarop de 3 dj's, na zes dagen opgesloten te zijn in het Glazen Huis, naar buiten komen en de totaalopbrengst van 3FM Serious Request bekend word gemaakt.

De Zeeuwse band Bløf maakte speciaal voor 3FM Serious Request de plaat 'Wijd Open' en zal die ook spelen op kerstavond in Eindhoven.

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg laten zich vanaf 18 december 20.00 uur voor de zevende editie van 3FM Serious Request opsluiten in het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven. Ze eten zes dagen niets en maken 24 uur per dag mooie radio en TV met één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stille slachtoffers van aids in Afrika. Dat zijn kinderen. Kinderen die hun ouders verliezen aan aids, verliezen hun toekomst. En daar wil 3FM samen met het Rode Kruis en Stop Aids Now! iets aan doen. Op kerstavond, 24 december rond 21.45 uur verlaten de dj's het Glazen Huis. Van deze finale doen 3FM op radio en BNN/NOS voor televisie gezamenlijk vanaf 19.30 uur live verslag op Nederland 3.

Wezen door aids

Meer dan 15 miljoen kinderen wereldwijd verloren één of beide ouders aan aids. Daar waar kinderen niet worden opgevangen door de gemeenschap, worden zij nu aan het lot overgelaten. Het Rode Kruis ontfermt zich over deze kinderen en draagt bij in het eerste levensonderhoud, zoals eten, drinken en kleding. Daarnaast zet het Rode Kruis zich in voor een toekomst voor deze kinderen door te zorgen voor scholing, boeken, schooluniformen, schoolgeld en beroepsopleidingen. De organisatie levert ook psychosociale zorg en thuiszorg. 3FM en het Rode Kruis willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk van deze kinderen een toekomst krijgen en vragen daarom met 3FM Serious Request aandacht voor deze stille slachtoffers van aids.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. December 2010 vraagt 3FM aandacht voor de stille slachtoffers van aids in Afrika: Kinderen.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST ¤ 9915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2009 (Groningen) is de Nederlandse opbrengst voor de bestrijding van malaria ¤¬ 7.113.447,-. Vanaf 18 december start de actie vanuit het Glazen Huis in Eindhoven. Ook in België, Zweden, Zwitserland en Kenia staan in december Glazen Huizen.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl