Ingezonden persbericht



Rotterdam, 2 december 2010

MIDWINTERZOO IN BLIJDORP:

18 december tot en met 28 februari 2011

Diergaarde Blijdorp is deze winter weer omgedoopt tot een 'MidwinterZOO'. Van 18 december 2010 tot en met 28 februari 2011 is er veel te beleven en is de tuin sfeervol aangekleed.

Ijsberen spelen de hoofdrol in deze MidwinterZOO. IJsberin Olinka heeft zich teruggetrokken in haar kraamhol en nu is het afwachten of er misschien ijsbeertjes worden geboren. Het blijft spannend. Tijdens de Kerstvakantie geven de ijsbeerverzorgers geregeld een update over de gebeurtenissen in het ijsberenverblijf. Via een speciale webcam kun je in de ijsgrot en binnenkort via de Blijdorp site live videobeelden uit het kraamhol bewonderen.

Daarnaast houden verzorgers van diverse winterdieren zoals bizons, wolven, rendieren en kamelen op bepaalde tijden een praatje over hun dieren. Het is natuurliik ook mogelijk een kijkje te nemen bij de zeldzame tijgerwelpjes Gio en Vanni en het baby-olifantje Faya.

Verder zijn er coole kinderactiviteiten zoals knutselen, naar dierenverhalen luisteren en je als dier laten schminken. Je kunt zelfs slapen naast de haaien in het MidwinterZOOcamp: misschien wel het spannendste kamp van Nederland. Reserveren kan via www.diergaardeblijdorp.nl.

Hier is ook het complete MidwinterZOO programma te vinden.