Ingezonden persbericht


Je kan ook onze online versie van dit persbericht openen. PERSBERICHT - Hilversum, 06 december 2010
SERIOUS REQUEST DAGELIJKS OP TV BIJ BNN

credits: Manon van der Zwaal

INZAMELACTIES EN KUTKLUSSEN RONDOM GLAZEN HUIS

3FM Serious Request barst bijna los en BNN zit er bovenop! Sophie Hilbrand en Sander Lantinga volgen de 3FM-actie voor het Rode Kruis in Eindhoven op de voet. Van 18 tot en met 24 december* presenteren zij live het tv-programma Serious Request bij BNN op 3. Sophie Hilbrand ontvangt iedere dag een gast die op het punt staat de nacht door te brengen bij de dj's in Het Glazen Huis. De eerste avond bijt Katja Schuurman het spits af. Ook ontvangt Sophie BN'ers die zich hard maken voor de actie en praat ze met kenners over de stille ramp die dit jaar centraal staat: weeskinderen door aids. Sander Lantinga doet verslag van de sfeer op het plein en glipt zo nu en dan Het Glazen Huis in om de stemming te peilen. Vrijdag 24 december is tijdens in een extra lange uitzending de bevrijding van de 3FM-dj's te zien en wordt bekend gemaakt hoeveel geld er voor het goede doel is ingezameld.

Net als in vorige jaren zit de tv-uitzending Serious Request boordevol filmpjes en reportages van BNN-presentatoren die zich inzetten voor de goede zaak. Nicolette Kluijver maakt reportages over de duizend en één manieren waarop het 3FM-publiek geld inzamelt. Sander Lantinga en Rámon Verkoeijen verhuren zichzelf voor het opknappen van kutklussen. Tegen betaling voor het goede doel doen zij datgene waar mensen al tijden tegenop zien: de auto uitzuigen, haren uit een putje halen of een fris behangetje aanbrengen. Eric Corton zag in Afrika met eigen ogen kinderen die hun ouders hebben verloren aan aids. In de eerste uitzending is hij bij Sophie te gast om te vertellen over zijn heftige ervaringen en zijn reportages zijn iedere uitzending te zien. Winfried Baaijens presenteert dagelijks het Serious Request Journaal en nachtburgemeester Manuel Broekman doet in de kleine uurtjes verslag van de sfeer op het plein.

Tijdens 3FM Serious Request worden dj's Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Gerard Ekdom een week lang zonder eten opgesloten in Het Glazen Huis in Eindhoven. Ze maken 24/7 radio om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor kinderen die hun ouders hebben verloren aan de gevolgen van aids. Naast de marathonuitzending op 3FM en de uitzendingen bij BNN op 3 zijn de gebeurtenissen in en rondom Het Glazen Huis 24 uur per dag te volgen op 101.TV.

*De exacte uitzendtijden van Serious Request bij BNN op 3 zijn:

Zaterdag 18 december
20.00 - 20.50 uur Serious Request
00.15 - 01.05 uurSerious Request (HH)

Zondag 19 december
19.30 - 20.20 uurSerious Request
23.35 - 00.25 uurSerious Request (HH)

Maandag 20 t/m donderdag 23 december
19.30 - 20.20 uurSerious Request
23.10 - 23.20 uurSerious Request Update
23.20 - 00.10 uurSerious Request (HH)

Vrijdag 24 december
19.30 - 21.55 uurSerious Request

01.25 - 03.50 uurSerious Request (HH)