Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 9 december 2010

Glazen Huis Kenia in centrum Nairobi

DJ Rudy Mackay doet live verslag op 3FM vanuit Kenia

Vanaf een nieuwe locatie in het hart van Nairobi voeren de Keniaanse DJ's Diana, Violese en Mbusi vanuit het Glazen Huis vanaf 18 december zes dagen actie voor Serious Request Ghetto Radio. Voor de derde editie van het evenement in Kenia verhuist het Glazen Huis naar een toplocatie midden in de stad, vlak voor het Hilton hotel. Vooral voor iedereen die een kijkje wil nemen bij de 3 dj's is dit grote winst ten opzichte van de vorige edities. 3FM DJ Rudy Mackay doet voor 3FM vanuit Nairobi dagelijks live verslag. Voor het eerst is het Glazen Huis in Kenia via live streaming video te zien op de website van 3FM en www.thisisafrica.me

HIV testen
De actie in Kenia richt zich niet op geld inzamelen, maar op bewustwording. In Kenia zijn momenteel 1,5 miljoen HIV patiënten en 1,2 miljoen weeskinderen door aids. Het doorbreken van het sociale taboe rondom aids in Kenia kan een belangrijke rol spelen bij het doorbreken van de pandemie. Vanuit het Glazen Huis gaan Diana, Violese en Mbusi het Keniaanse publiek aanzetten om zich te laten testen op HIV. Gestreefd wordt naar 1000 testen in de zes dagen van Serious Request Ghetto Radio.

Ghetto Radio
Ghetto Radio is een van oorsprong Nederlands initiatief. Door met in Nederland afgeschreven radiostudiomateriaal een station in de sloppenwijken van Nairobi te starten, wilden de initiatiefnemers van de zender mensen in de ghetto een kans geven op toekomst. Ghetto Radio is uitgegroeid tot een broedplaats van radiotalent en een goedbeluisterd radiostation.

3FM Serious Request
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. December 2010 vraagt 3FM aandacht voor de stille slachtoffers van aids in Afrika: kinderen die hun ouders aan deze ziekte verloren. In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST ¤ 915.955 euro op voor de vluchtelingen in DDarfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2009 (Groningen) is de Nederlandse opbrengst voor de bestrijding van malaria ¤ 7.113.447,-. Vanaf 18 december start de actiee vanuit het Glazen Huis in Eindhoven. Ook in België, Zweden, Zwitserland en Kenia staan in december Glazen Huizen.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl