Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
13 december 2010

FINALISTEN 'DE SLIMSTE SCHOOL VAN NOORD-HOLLAND' BEKEND

Uit honderden aanmeldingen hebben zes scholen zich geplaatst voor de finale van het televisieprogramma 'De Slimste School van Noord-Holland' op RTV Noord-Holland. Tijdens de finale op zaterdag 18 december wordt uitgemaakt welke school zich officieel de slimste van Noord-Holland mag noemen.

De zes scholen die zaterdag 18 december strijden zijn: Van Reenenschool uit Bergen, Warinschool uit Nederhorst den Berg, De Peppel uit Middenmeer, De Rozenbeek uit Velserbroek, De Binnendijk uit Monnickendam en Vondelschool uit Bussum. Naast de eer en een trofee verdient de winnende school een memorabel schoolfeest. Daarbij reikt de Commissaris van de Koningin, Johan Remkes, een gevelsteen aan de winnende school uit.

'De Slimste School van Noord-Holland' is een spannende quiz voor leerlingen van groep 8, gepresenteerd door Erik van der Hoff. De leerlingen worden getest op hun kennis van schoolvakken, zoals rekenen en aardrijkskunde, maar ook over de provincie waarin zij wonen. Naast de meerkeuzevragen was één van de praktijkopdrachten het ontmaskeren van een mysterieuze bekende Nederlander, waarbij Sipke Jan Bousema (Opsporing Verzocht, Wie is de Mol?), Ruud Feltkamp (GTST, Kruimeltje) en Dries Roelvink acte de présence gaven.

'De Slimste School van Noord-Holland' wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Het programma wordt geproduceerd door Character Media. Voor meer informatie kijk op www.slimsteschool.nl of voor het terugbekijken van afleveringen kijk op www.rtvnh.nl/programma/29/De+Slimste+School+van+Noord-Holland.

Uitzending finale 'De Slimste School van Noord-Holland': zaterdag 18 december om 17.15 uur en daarna ieder uur herhaald.


---

Noot voor de redactie (