E40 Affligem in beide richtingen onderbroken voor afbraak brug

14/12/2010 14:31

Vlaamse Overheid

Het Agentschap Wegen en Verkeer breekt in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december de brug van de Lombeekstraat boven de E40 in Affligem af. De brug werd op 28 oktober aangereden door een vrachtwagen. De E40 zal in de beide rijrichtingen afgesloten worden van zaterdag (18 december) om 20:00 uur tot zondag (19 december) om 9:00 uur. Het verkeer zal omgeleid worden via de Assesteenweg (N285), de Ninoofsesteenweg (N8) en de N45 (de Expresweg), eveneens in de beide rijrichtingen. Er wordt zaterdagavond (18 december) vertraagd verkeer verwacht op die omleidingswegen. Ook de oprit van Affligem (19a) voor het verkeer in de rijrichting van Brussel zal tijdens de gehele duur van de werkzaamheden afgesloten worden.

Bijlage omleidingsplan

Omleidingen In de rijrichting van Brussel wordt de E40 afgesloten tussen Aalst en Ternat, in de rijrichting van Gent wordt hij afgesloten tussen Ternat en Affligem.

Het verkeer in de richting van Gent zal in Ternat de afrit moeten nemen en de Assesteenweg (N285) in de rijrichting van Borchtlombeek en Edingen. In Eizeringen zal het rechts afslaan naar de Ninoofsesteenweg (N8). In Ninove neemt het dan de Koning Boudewijnlaan en vervolgens de Expresweg (N45) tot in Aalst, waar het opnieuw de E40 zal kunnen oprijden.

Het verkeer in de rijrichting van Brussel zal dezelfde omleidingsroute moeten volgen, door in Aalst de E40 te verlaten en de Expresweg naar Ninove te nemen.

Brug ernstig beschadigd De brug van de Lombeekstraat werd gebouwd in 1961. Omdat twee van de drie langsbalken die de brug dragen door de aanrijding ernstig beschadigd zijn, moet de brug nu afgebroken worden. Onmiddellijk na de aanrijding op 28 oktober werd de brug al afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.

Bouw nieuwe brug AWV heeft de bouw van de brug voorzien in haar investeringsprogramma van 2011. Dat betekent dat in het najaar van 2011 een aanbestedingsprocedure opgestart wordt. De werkzaamheden zouden dan half 2012 kunnen starten.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel