Ingezonden persbericht


PERSBERICHT SCIENCE CENTER NEMO - 16 december 2010

Onderzoek je kerstkliekjes in NEMO's Kerst-Lab

Nog wat over van kerstdiner of Nieuwjaarsbrunch? Neem dan de restjes mee naar NEMO! Want van zaterdag 18 december 2010 tot en met zondag 2 januari 2011 staat NEMO's Wonder Lab in het teken van 'het Kerst-lab'. Bezoekers kunnen deze twee weken hun zelf meegebrachte kliekjes letterlijk en figuurlijk onder de loep nemen in ons laboratorium. En dankzij onze proeven komt de waarheid aan het licht. Zit er vet in je heerlijke witte chocolademousse? Eiwit in je stokbroodje met brie? Of vind je suiker in je fruitdessert? Er zijn verschillende proefjes waarmee je kunt testen of er eiwit, vet, suiker of zetmeel in je eten zit! Kleine tip als je je eigen eten meeneemt: met lichtgekleurd voedsel werken de testen het beste! Geen eten bij je? Dan hebben we ingrediënten van het NEMO kerstdiner klaarstaan!

Maak je eigen alien!
Tijdens de kerstvakantie biedt NEMO natuurlijk nog veel meer leuks. Zo is er de theatervoorstelling Goochelen met getallen en zijn er interactieve workshops zoals Maak je eigen Alien. Pas je Alien aan aan het leven op een andere planeet. Kies een planeet zoals Jupiter, Mars of Venus, bedenk wat jouw Alien op deze planeet nodig heeft en knutsel hem zelf in elkaar! Je mag je Alien natuurlijk mee naar huis nemen!

NEMO Science Shop nu ook op internet
Te lang in NEMO je ogen uit gekeken en geen tijd meer voor de science shop? Gelukkig is de shop nu ook op internet te vinden! Net als in NEMO zelf vind je op www.shop.e-NEMO.nl de meest explosieve experimenteersets, de slimste science gadgets, de boeiendste boeken, puzzels die je hersens doen kraken, en spellen waar je geen genoeg van zult krijgen.

Online kaartverkoop
Bezoekers die niet in de rij willen staan voor de kassa, kunnen via de website toegangskaartjes kopen. Voor meer informatie en een volledig overzicht van de activiteiten zie: www.e-NEMO.nl

Praktische informatie
NEMO is van 18 december 2010 tot en met 2 januari 2011 vrijwel dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Op 1ste kerstdag en Nieuwjaarsdag is NEMO gesloten, we sluiten op 24 en 31 december om 17.00 uur en gaan op 26 december om 10.00 uur open. De entreeprijs is voor iedereen van 4 jaar en ouder ¤ 12,50. Science centeer NEMO is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel en ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station.

NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol doe- en ontdekdingen. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Na een dagje NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, hoe je mobieltje werkt en nog veel meer.

Noot voor de redactie (