Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 17-12-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 18 december
Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 18 DECEMBER

In TROS KAMERBREED zijn oud-minister Guusje ter Horst (PvdA), vice-fractievoorzitter van de ChristenUnie Arie Slob en oud-minister Gerda Verburg (CDA) te gast. Ze was minister van Binnenlandse Zaken en verdween na de val van kabinet Balkenende IV van het politieke toneel. Nu wil ze de Eerste Kamer in. Guusje ter Horst blikt terug op een bewogen politiek jaar en kijkt vooruit naar de Provinciale Staten-verkiezingen en naar de positie van de PvdA.

Ook Gerda Verburg (CDA) is te gast. Zij was minister van Landbouw in kabinet Balkenende IV en keerde terug in de Tweede Kamer. Welke erfenissen laat zij achter voor haar opvolger en partijgenoot Henk Bleker? En hoe gaat het CDA verder na alle interne commotie?

Arie Slob was fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer tijdens het kabinet Balkenende IV. In het kabinet Rutte was geen ruimte voor de Christenunie dus is hij na André Rouvoet nu weer de tweede man. Wat beviel hem beter? En zal de ChristenUnie groeien nu het CDA in zwaar weer verkeert?

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.