Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 17-12-2010

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending zaterdag 18 december
Nederland 1 - 18.15 uur

DE WEEK VAN... NEDCAR

Het is een spannende week voor de werknemers van autofabriek NedCar in Born. Ze wachten op nieuws van aandeelhouder Mitsubishi in Tokio: mag NedCar nog nieuwe modellen maken of gaat de stekker eruit? EENVANDAAG is erbij als dan eindelijk het besluit valt: er komt geen opvolger van de Mitsubishi Colt. Tot eind 2012 kan NedCar de Colt blijven produceren, maar wat er daarna gaat gebeuren.... EENVANDAAG volgt twee medewerkers die er al tientallen jaren werken: OR-voorzitter Jean Wouters en FNV-kaderlid Wiel Crins. Ze zijn niet van plan NedCar op te geven. Het is het enige bedrijf in Nederland dat nog auto's maakt; de vraag is waar de medewerkers met deze kennis nog aan de bak komen.

Thuiszitters moeten weer naar school
Voor het eerst is er in Nederland onderzoek gedaan naar oorzaken en gevolgen van kinderen die met psychische problemen thuiszitten. De conclusie is dat het probleem zou worden onderschat. Er blijken veel meer thuiszitters te zijn dan bekend op basis van meldingen door scholen en leerplichtambtenaren.

En de gevolgen van thuiszitten zijn groot. Als je niet oppast, is schooluitval het voorportaal van de Wajong. In EENVANDAAG het verhaal van een moeder met thuiszittend kind over het onbegrip van school en stellen van verkeerde diagnoses. En zijn het altijd kinderen met psychische problemen? Onderwijsadvocaat Katinka Slump ziet steeds meer 'gewone' thuiszitters, kinderen die vroeger gewoon 'lastig' genoemd zouden worden en met een beetje extra begeleiding gewoon op school zouden kunnen slagen.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl



Ingezonden persbericht