Rode Kruis Vlaanderen

Music for Life 2010 helpt weeskinderen die hun moeder of vader hebben verloren aan AIDS aan een betere toekomst

Van 18 tot en met 24 december organiseert Studio Brussel voor de vijfde keer Music For Life: een zes dagen durende radiomarathon vanuit Het Glazen Huis - dit jaar op de Groenplaats in Antwerpen - waarbij luisteraars geld bieden om hun favoriete plaat op de radio te horen.

Naast een geldinzamelingsactie wil Music for Life ook de nodige bewustmaking creëren voor een âstille rampâ: een wereldprobleem waar het Rode Kruis zich voor inzet, maar wat niet dagelijks de schijnwerpers van de media haalt.

Zo wil Music for Life dit jaar de aandacht vestigen op het lot van weeskinderen die hun ouders hebben verloren aan AIDS. Het ingezamelde bedrag van Music for Life 2010 zal dan ook integraal besteed worden aan de hulpprogrammaâs van het Rode Kruis voor weeskinderen van AIDS-ouders.

Waarom deze problematiek?

Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan AIDS.
Ze blijven alleen achter. Geen ouders, geen huis, geen medische zorgen, niets. Opgroeien zonder ouders tekent hen voor het leven. Wie zal voor hen zorgen? Wie geeft hen eten, kleding, onderwijs, een huis, een opvoeding? Wie geeft hen opnieuw een leven?

Weeskinderen van AIDS-ouders hebben onze hulp meer dan nodig. Daarom organiseren Studio Brussel en Rode Kruis Vlaanderen Music for Life, in de hoop dat Vlaanderen een verschil kan maken in het leven van zoveel weeskinderen over de hele wereld.

Wat doet het Rode Kruis?

In Zuidelijk Afrika, waar het gros van de weeskinderen van AIDS-ouders zich bevinden, bereikt het Rode Kruis via verschillende hulpprogrammaâs jaarlijks meer dan 100.000 weeskinderen.

Deze hulpprogrammaâs worden geïntegreerd opgevat - scholing, materiële en psychologische bijstand en toegang tot gezondheidszorg â met veel aandacht voor de langere termijn en de duurzaamheid van de programmaâs.

Mechelen, 28 juni 2010

(c) 2010 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20