Ingezonden persbericht

Persbericht

3FM Serious Request voert actie voor Kinderen en HIV

3FM focust vanuit het Glazen Huis Eindhoven op het lot van kinderen als gevolg van HIV

De dj's in het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven gaan in december aandacht vragen voor kinderen en in het bijzonder voor kinderen die als gevolg van HIV hulp nodig hebben. HIV doodt jaarlijks twee miljoen mensen en vooral in Afrika is HIV/Aids een groot probleem. Juist de kinderen die achterblijven zijn de stille slachtoffers. Ze raken vaak via de ouders besmet of verliezen ouders aan de ziekte en daarmee ook de basis voor een normaal leven. Voor deze kinderen, voor deze stille ramp, vraagt 3FM dit jaar aandacht en gaat samen met het Rode Kruis geld inzamelen.

Kinderen en HIV

HIV/Aids doodt jaarlijks twee miljoen mensen en heeft daarmee het hoogste sterftecijfer wereldwijd. Als gevolg van de ziekte verliezen veel kinderen hun ouders, zijn ouders niet in staat voor eigen kinderen te zorgen, raken kinderen besmet of belanden zij op straat. Na de dood van hun ouder(s) blijven kinderen vaak alleen achter omdat opa's, oma's, ooms, tantes of buren te arm of te oud zijn om zich over hen te ontfermen.

Daar waar kinderen niet worden opgevangen door de gemeenschap, worden zij nu aan het lot overgelaten. Het Rode Kruis ontfermt zich over deze kinderen en draagt bij in het eerste levensonderhoud, zoals eten, drinken en kleding. De organisatie levert daarnaast psychosociale zorg en thuiszorg. Het Rode Kruis begeleidt kinderen naar de juiste gezondheidszorginstanties en bij het consequent innemen van medicatie.

Het Rode Kruis wil ervoor zorgen dat deze kinderen een toekomst hebben en voorziet in scholing, in boeken, schooluniformen en schoolgeld. Veel van de opvanggezinnen kunnen hier niet zelf voor zorgen. Meisjes moeten vaak de last dragen voor het overgebleven gezin (de andere kinderen) en kunnen niet naar school. 3FM wil samen met het Rode Kruis zoveel mogelijk van deze kinderen een toekomst bieden.

Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. December 2010 vraagt 3FM aandacht voor Kinderen en HIV.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST ¤ 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2008 bracht de actie in Nederland ¤ 5.637.937 euro op voor vluchtelingenhulp. In 2009 (Groningen) is de Nederlandse opbrengst voor de bestrijding van malaria ¤ 7.113.447,-. Vanaf 18 december start de actie vanuit het Glazen Huis in Eindhoven.

Voor meer informatie: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht