Ingezonden persbericht

De Kerstman
Stichting SpijkKids

Persbericht

Dickens Festijn ... in Spijkenisse!
4e editie / zaterdag 18 december 2010 / van 10.00 - 16.00 uur / toegang gratis

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft gedeeltelijk op het Winkelcentrum Maaswijk, aan de Hadewijchplaats in Spijkenisse. Op zaterdag 18 december komt u enkele personages uit de boeken van deze Engelse schrijver tegen: van Ebenezer Scrooge tot Christmas Carol Singers, een handorgeldraaier, weeskinderen en bedelaars, een Engelse politie agent en deftige dames in de mooiste jurken en heren met bakkebaarden en hoge hoeden treft u aan op dit zeer gezellige kerst evenement.

Geuren van (gratis) glühwein, chocomelk, kerstbomen en prachtige decors vormen de ingrediënten op deze gratis toegankelijke, ruim 45 kramen tellende, kerstmarkt met allerlei (kerst)artikelen waar u een leuk kerstcadeautje kan vinden zo vlak voor de kerst. Uiteraard is er ook het nodige voor het hongerige winkelende publiek te verkrijgen!

De organisatie van dit jaarlijks terugkerende evenement is in handen van Stichting SpijkKids en de Kerstman is met zijn vrijwilligers alweer enthousiast bezig met de voorbereidingen voor alweer de 4e editie van de Dickens Maaswijk Kerst Markt.

Op zaterdag 18 december 2010 vindt dit evenement plaats waarbij gedurende de gehele dag entertainment met onder andere om 12.00 - 13.00 - 14.30 en 15.30 uur een exclusieve modeshow door de bekende kledingzaak Shoeby. Dit mag u niet missen!!

De Kerstman is van 11.30 - 15.30 uur aanwezig in dit Winter Wonderland voor de GRATIS fotoshoot.

De muzikale omlijsting wordt verzorgt door het Sound Waves - 16 koppig - Dickens Ensemble (optredens om 11.40 - 12.40 - 14.00 - 15.10 uur) en is het authentiek handdraaiorgel "Rafin" van Meijer Draaiorgels en de Qwitnix?! North Pole Band ook gedurende de dag aanwezig
(programma - http://www.spijkkids.nl/kerst/programma-4eDMKM-2010).

Winkeliersvereniging Maaswijk trakteert u op gratis warme chocomelk, glühwein, koffie of thee met een kerstkoekje.

Inschrijven voor het maken van een Kerststukje en voor de Kerstlampionoptocht
Maximaal 180 kinderen kunnen zich opgegeven om gratis een kerststukje - in samenwerking met wijkvereniging Maaswijk&Schenkel en Jeugd&Jongerenwerk Rayon Oost - en aardappelkroketje te maken, welke mee naar huis genomen mag worden. Aan het einde van de dag (verzamelen 18.30 uur) start, ter afsluiting, de jaarlijkse Kerstlampionoptocht, begeleid door muziek en de Kerstman. Voor maximaal 300 ingeschreven kinderen heeft Stichting SpijkKids wederom een leuk kerstcadeautje welke vlak voor de tocht word uitgedeeld. De optocht eindigt met wat lekkers te eten/drinken voor alle mensen die mee zijn gelopen. Inschrijven voor kerststukje maken en de lampionoptocht kan via http://www.spijkkids.nl/kerst/inschrijven