Landschap Noord-Holland

Persbericht

Drie vrijwilligers projecten genomineerd voor de Zilveren Maanprijs 2010

Er zijn in Noord-Holland duizenden vrijwilligers die zich actief inzetten voor natuur, milieu en landschap. Zij werken aan het toenemen van de kennis en het bewustzijn over natuur en milieu of zijn betrokken bij het beheer daarvan. Al die vrijwilligers verdienen lof! Maar elk jaar zetten wij, het IVN Consulentschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland en Landschap Noord-Holland, als de natuur- en milieuorganisaties uit de provincie, een aantal vrijwilligers extra in het zonnetje.

De jury van de Zilveren Maanprijs heeft ook dit jaar drie projecten van vrijwilligers genomineerd. Hierbij is gelet op de creativiteit, vernieuwde werkwijze en positieve uitstraling naar anderen, waarbij het onderscheidende karakter van de activiteiten de doorslag gaf.

De volgende projecten zijn genomineerd:
· Koeweide; natuurpad in het Vondelpark. Van de IVN natuurgidsengroep uit Amsterdam (www.ivn.nl/amsterdam)
· Het insectenparadijs in het Tuinpark Dijkzicht. Van de Tuingroep Dijkzicht te Duivendrecht (www.tuinpark-dijkzicht.nl)
· Herstel Erfgoed Oosterdel. Van de Stichting Veldzorg Oosterdel te Broek op Langedijk (www.oosterdel.nl)

De Zilveren Maanprijs 2010 wordt op 18 december 2010 uitgereikt tijdens het 50-jarig jubileumfeest van de IVN-afdeling Amsterdam door Evert Vermeer, de voorzitter van het bestuur van Landschap Noord-Holland.

---

Noot voor redacties
(