Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws

SP haalt aantal scherpe kanten van collegebeleid af

18-12-2010 * Het is de SP gelukt om bij de begrotingsbehandeling voor 2011 een flink aantal scherpe kanten van het collegebeleid af te halen. Op initiatief van de SP bleven een aantal nuttige voorzieningen voor de stad in stand, en werd het beleid op een aantal terreinen met sociale voorstellen aangevuld. Zo geldt vanaf 2011 het wethouderssalaris als maximum voor gemeentewerkers. Maar ook haalden voorstellen van de SP het om meer mensen met een arbeidshandicap aan de slag te houden en om de schulden te voorkomen door tijdige inzet van de Belastingdienst. Ook moet het geld voor zwakke scholen voortaan terecht komen bij de scholen die dit het hardste nodig hebben.
Op voorstel van de SP besloot de gemeenteraad om de bibliotheek in 2011 gratis te laten blijven voor mensen met een laag inkomen. Ook blijft het mobiel graveren van fietsen tegen diefstal in stand. En daarnaast blijft het schoolzwemmen behouden voor leerlingen van het speciaal onderwijs, blijft de deskundigheid van de voorlichters in vreemde talen voor Amsterdam bestaan en wordt ook het Zeemanswelvaren behouden. Ook wist de SP de onafhankelijke Adviesraad voor Diversiteit en Integratie te behouden.

Laurens Ivens
SP-fractievoorzitter Laurens Ivens is natuurlijk blij met alle aangenomen SP-voorstellen: "De begroting voor 2011 sloeg in als een bom voor menig Amsterdammer. Helaas blijft deze begroting een doorgeefluik van het asociale Rijksbeleid en laat Amsterdam zich leiden door een NoordZuidlijn-crisis. Vooral voor woning- en werkzoekenden blijft het een ramp. Toch heeft de SP voor een aantal Amsterdammers de pijn aanzienlijk kunnen verzachten."