Gemeente Boxtel


Boxtel beleeft de Kerstparade


08-12-2009


?Boxtel Beleeft? organiseert op zaterdag 19 en zondag 20 december de jaarlijkse kerstparade. Zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


De kerstparade vindt in het centrum van Boxtel plaats en zorgt ervoor dat we kerst binnen Boxtel optimaal kunnen beleven. Voor jong en oud zijn uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Zo kan de kerstsfeer geproefd worden tijdens de Boxtelse Kerstmiss-verkiezing, kan men genieten van zangkoren, behoort een bezoek aan de kerstkramen tot de mogelijkheden óf kan de sportieveling gebruik maken van een ski-training.


Activiteiten voor jong en oud


Gedurende het weekend passeren dus vele activiteiten de revue. Een lampionnenoptocht en een schaapskudde met herder gaan rond 17.00 uur bij de Markt van start en worden via verschillende straten naar het Breukelsplein geleid om het publiek te vermaken. Na de lampionnenoptocht door het centrum vindt rond 18.00 uur een ware Boxtelse Kerstmiss-verkiezing plaats op de Markt.


Het kinderprogramma is ook op de Markt in Boxtel te vinden en wordt georganiseerd door ?Boxtel Vooruit? in samenwerking met de Brede Scholen en Buurtsport. Het programma start rond 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De dames en heren van ?Boxtel Vooruit? gaan in Dickens stijl gekleed en helpen zo mee aan de ultieme kerstbeleving. In een grote tent kunnen de kinderen lampionnen maken, sneeuwballen gooien, marshmallows maken en luisteren naar kerstverhalen van de kerstman. ?s Avonds wordt de tent omgetoverd tot een sfeervolle gelegenheid waar genoten kan worden van een gezellige muziekavond georganiseerd door de markthoreca.


In de Stationsstraat komt een echte skihut te staan waar men heerlijke chocomel of glühwein kan nuttigen. Verderop is er de mogelijkheid om op het Breukelsplein een luchtballonpresentatie bijwonen die georganiseerd wordt door Pergoma Landjuweel in combinatie met St. Servattemus.


Steun het goede doel!


De kerstbeleving wordt helemaal compleet gemaakt met de aanwezigheid van verschillende muziekgroepen, kerstbomen, gezellige winkelkramen, een draaimolen en springkussen. Om het weekend tot een mooi einde te laten komen kan er genoten worden van de Christmas Dinner Dance-Parade in een paviljoen op de Markt. De gasten bepalen zelf aan welk goed doel zij een deel van de opbrengsten schenken. Goede doelen die meedoen zijn de Voedselbank, Pola van der Donck Stichting voor kinderen met aids in Zambia en Dreams 4kids.


Gedurende deze twee dagen worden er mooie foto?s gemaakt door de fotograaf van Boxtel Beleeft.


Aan het einde van het weekend kunnen de bezoekers deze foto?s online terugzien op de site www.boxtelbeleeft.nl. Wéér een bijdrage aan een extra kerstbeleving!