Gemeente Almelo

Bruisende sportweek in gloednieuwe IISPA

16 december 2010 - De kerstvakantie zit bomvol sportieve activiteiten in de gloednieuwe IISPA. Van zondag 19 december tot en met donderdag 23 december bruist de IISPA van de activiteiten voor jong tot oud. Dit is dé gelegenheid voor iedereen een kijkje te nemen in deze unieke sportaccommodatie.

Sport en entertainment, daarmee start de week zondag 19 december. Kinderen kunnen meedoen aan een prijsvraag om deelname aan een voetbalwedstrijd samen met spelers van Heracles te winnen. De wedstrijd is tijdens de opening van de IISPA-sportweek in de topsporthal. Daarnaast is er een optreden van Ill Skill Squad, een dansgroep die heel ver is gekomen in het televisieprogramma Holland got Talent. Bezoekers kunnen zelf hun sportkennis testen, want het spel Petje op/Petje af, bekend van het programma Holland Sport, wordt gespeeld met alle aanwezigen. De avond begint met een optreden van de Almelose turnsters, absolute wereldtop!

Dinsdagavond open dag

De rest van de week zijn er activiteiten voor verschillende doelgroepen. Maandag kunnen scholieren van het voortgezet onderwijs deelnemen aan een sporttoernooi, waar de hypermoderne sport Bossaball onderdeel van is. Dinsdag is er een informatieve avond voor trainers, coaches en kader in de sporten volleybal en turnen. Dinsdagavond is er van 18.30 tot 20.30 uur een open dag. De IISPA zet dan de deuren open voor alle geïnteresseerden.

Sportinstuif

Woensdag kunnen alle kinderen in de basisschoolleeftijd meedoen aan een sportinstuif, een voetbal boarding toernooi of lekker schaatsen. En donderdag kan iedereen zijn of haar talent showen tijdens Almelo got Talent. Elastic Double, een van de finalisten van het programma Holland got Talent, komt hier ook haar kunsten vertonen.