Kerstvakantie in het Militaire Luchtvaart Museum

01/12/2010 08:20

Militaire Luchtvaart Museum


- Persbericht -

Soesterberg, 11 oktober 2010

Kerstvakantie in het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg!

Kom tijdens de kerstvakantie naar het Militaire Luchtvaart Museum! Bekijk één van de theatervoorstellingen, volg een workshop of kom erachter of je geschikt bent om straaljagerpiloot te worden en ontvang je eigen vliegbrevet!

Theatervoorstellingen

Van 19 december 2010 tot en met 2 januari 2011 zijn er elke dag en theatervoorstellingen. Tijdens de voorstelling 'Bob Salto', neemt Bob van Staeveren je mee terug naar de jaren dertig toen hij met zijn Fokker D-21 de meest gewaagde capriolen uithaalde.

In 'Dutchie' ervaar je de belevenissen van een Nederlandse Spitfire-vlieger in dienst van de Royal Air Force tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De voorstelling 'Vlucht van de eeuw' toont een vlucht langs de hoogtepunten en ontwikkelingen uit de geschiedenis van de luchtvaart.

De voorstellingen worden verzorgd door Pandemonia Science Theatre en vinden dagelijks plaats om 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur.

Workshops

Heb jij je wel eens af gevraagd hoe het kan dat een vliegtuig in de lucht blijft? Kom dan op woensdagmiddag om 14:00 uur de workshop 'Ready for take-off' doen! Tijdens deze workshop maak je een eigen modelvliegtuig.

Opleiding tot vlieger in het Flying Centre

Wat moet je eigenlijk allemaal kunnen om een goede vlieger te zijn? Via de landingsbaan van het Flying Centre land je in de wereld van het vliegen. Hier start de opleiding tot vlieger. Aan de hand van een instructiekaart voer je opdrachten uit en kom je erachter of je het in je hebt om vlieger te worden. En heb je alle opdrachten met goed gevolg afgelegd, dan ontvang je het felbegeerde vliegbrevet.

Openingstijden

Het Militaire Luchtvaart Museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 16:30 uur. En op zondag van 12:00 uur tot 16:30 uur. Het museum is gesloten op maandag, zaterdag, de beide kerstdagen en nieuwjaarsdag.

De toegang tot het museum en de activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Voor de workshop 'Ready for take-off' wordt een vergoeding van 6 euro gevraagd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.militaireluchtvaartmuseum.nl