Ingezonden persbericht


Drachten, 8 december 2010

P E R S B E R I C H T Religie/levensbeschouwing/agenda/lezingen

Voormalig kickbokskampioen en drugsbaron evangeliseert Evangelisatiedienst met Joop Gottmers

Voormalig kickbokskampioen en drugsbaron Joop Gottmers (47) uit Tholen spreekt zondagavond 19 december 19.30 uur in De Schakel te Drachten, Klokhuislaan 12, toegang gratis.

Ooit was hij Europees bokskampioen middengewicht. Met handel in drugs verdiende hij miljoenen, maar hij vond nergens vrede. Nu werkt hij als zendeling in eigen land. "Het verhaal van Joop Gottmers is niet geschikt voor watjes" zegt een woordvoerder. "Een heel gewone knul belandt in de drugshandel. Een zachtaardige jongen wordt kickbokskampioen."

Joop Gottmers groeide op als zoon van een café-eigenaar. "Zijn leven werd een uitzichtloze keten van geweld, drugs, veel geld en diepe ellende. Tot God ingreep in zijn leven." Evangelisch voorganger Henk Stoorvogel uit Zwolle trok op met deze ex-crimineel. Samen schreven ze Joops verhaal op. Het boek 'Knock out' bevat zijn levensverhaal, vanaf Joops geboorte tot nu. "En in die tijd heb ik heel wat mee gemaakt", zegt Joop Gottmers. "Mijn kindertijd was al verre van normaal, maar hoe ouder ik werd, hoe extremer het werd. Van een gepest knulletje tot een bokskampioen. Van een super sportman tot een verslaafde drugscrimineel." "Iedereen staat er versteld van hoe wonderbaarlijk God te werk is gegaan in mijn leven. Dat het na zo een bizarre chaos toch nog goed kan komen."

Nu geeft Joop Gottmers voorlichting op scholen over de gevaren van drugs, alcohol en roken, als preventiewerker bij 'Stichting Voorkom!' uit Houten. Verder geeft Joop les in boksen en kickboxen, in een sportschool en op uitnodiging bij bedrijven. In juli 2008 richtte hij de "Stichting De Goede Aarde" op voor het zendingswerk dat hij met zijn vrouw Martine doet in Nederland.

Tijdens en na de bijzondere kerkdienst is er persoonlijk gebed voor iedereen die Jezus nodig heeft voor vergeving, genezing, bevrijding, relaties, werk en financiën. Website www.geopendedeur.nl, e-mail info@geopendedeur.nl of telefoon 0512-301320 (Froukje Looijenga).

()