Ingezonden persbericht


PERSBERICHT DE BALIE

Is de Islam Gevaarlijk? - Een debat in De Balie met o.a. Frits Bolkestein zondag 19 december, 17.00 uur - 18.30 uur / ¤ 7 / ¤ 5

Een debat over de aard van de islam, naar aanleiding van de publicatie van het spraakmakende zwartboek De islam. Kritische essays over een politieke religie. (Sam en Wim van Rooy).

Anet Bleich wijdde er een zeer kritische recensie aan in de Volkskrant. Ze karakteriseerde het boek als 'demonisering pur sang'. Met name historica Amanda Kluveld - die eeen essay schreef voor het zwartboek - kreeg ervan langs.. Ze zou de Islam teveel over één kam scheren. In dezelfde krant volgde direct een felle reactie van Kluveld: 'Bleich liegt'. En Bolkestein stelde eerder in dagblad De Pers dat Joden wegens het antisemitisme onder Marokkaanse jongeren beter kunnen emigreren. De discussie rondom de Islam is weer verder opgelaaid. In De Balie gaan wij dieper in op de kwestie of de Islam daadwerkelijk gevaarlijk is.

Met: oud-eurocommissaris Frits Bolkestein, NRC-journalist Sjoerd de Jong, historicus Rob Hartmans, publicist Wim van Rooy en historica Machteld Allan. Voorgezeten door dichter en schrijver Benno Barnard.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.debalie.nl

Noot voor de redactie: onderstaande informatie is

Ingezonden persbericht