Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 3 december 2010

zorgtopper MCA strijdt om Europese titel

Het worden spannende dagen voor collega Renske Luntz (20). Ze werkt als leerlingverpleegkundige in Medisch Centrum Alkmaar (MCA), maar dinsdag (7 december) vertrekt ze naar Lissabon in Portugal. Daar gaat deze zorgtopper tijdens het evenement Euroskills van 9 t/m 12 december strijden om de Europese titel!

prijs nationale Skills Masters
Renske is 4e jaars leerling verpleegkundige BBL4 (werken en leren). De theorie volgt Renske op het Horizon College en de beroepspraktijkvorming, 28 uur in de week op de afdeling neurologie van MCA. Eerder dit jaar deed ze mee aan de nationale Skills Masters in Rotterdam, het grootste beroepenevenement in Nederland. Ze werd tweede in de categorie zorg. Die plaats leverde haar ook een deelnamebewijs op aan de Europese Skills Masters.

reikhalzend
Renske kijkt reikhalzend naar Lissabon uit. Eerder zei ze al in het personeelsblad Scoop van MCA: 'Het is een geweldige kans om te laten zien wat je kunt én wat verplegen inhoudt. Het gaat het om meer dan alleen een kunstje doen. Hygiëne, beroepshouding en empathie zijn heel belangrijk. En hoe ga je om met tijdsdruk en onverwachte gebeurtenissen? Tijdens een van mijn opdrachten in Rotterdam kreeg mijn COPD-patiënt ineens een aanval van benauwdheid. Dat stond niet in de opdracht, maar er wordt wel van je verwacht dat je dan adequaat handelt!' Renskes voorbereidingen zijn te volgen via de website euroskills-team.nl

feestelijke thuiskomst
Op maandag 13 december komen de toppers - hopelijk met veel medailles - terug uit Portugal. Die avond zijn supporters van harte welkom om hen te verwelkomen in het Dakota's café op Schiphol. Daar komen ze naar verwachting 20.30 uur aan. De supporters worden vriendelijk verzocht het team niet in de aankomsthal op te wachten, maar naar het café/restaurant te gaan.