Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 6 december 2010

Fietsexcursie bij de Rondehoep

Met de boswachter kijken naar wintervogels bij Ouderkerk a/d Amstel

De Rondehoep is een prachtige polder met weilanden en slootjes. Op zondag 19 december van 11.00-12.30 uur kunt u met boswachter Lothar Valentijn van Landschap Noord-Holland mee op excursie. Neem uw fiets mee!

De Rondehoep ligt onder de rook van Amsterdam-Zuidoost. De weilanden zijn doorsneden met slootjes die vanuit de lucht op een reusachtig spinnenweb lijken. De kronkelige dijk voert ons langs bijzondere plekjes. In deze tijd van het jaar strijken er zwermen goudplevieren, wulpen en kolganzen neer. Misschien zien we wel grote zilverreigers. De boswachter vertelt graag alle leuke weetjes en hoopt dat u mee gaat. Ga eens op stap met de hele familie en beleef een mooie zondagmorgen. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan, dan kunnen we de vogels van dichterbij bekijken. En vergeet uw verrekijker niet!

We verzamelen op de parkeerplaats aan de Kerkstraat, schuin tegen over de karakteristieke Hervormde Kerk in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088- 006 44 55. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland beetalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer in informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland