Provincie Noord-Brabant


13 december 2010 |
|Nummer        |
|289           |
Schatten van Brabant presenteert bijzonder archeologische vondsten uit heel Brabant Grote Slotmanifestatie Onder Onze Voeten in Breda's Museum

Een spetterende slotmanifestatie, komende zondag in Breda, vormt het hoogtepunt van de campagne Onder onze voeten. Een reis langs Brabantse bodemschatten. Hiervoor reisde een team van experts het afgelopen half jaar door de provincie. Op zeven plekken in Brabant analyseerden zij honderden bodemvondsten van het Brabantse publiek. Die reis eindigt tijdens de bijzondere slotmanifestatie, komende zondag in het Breda's Museum.

Van 12.00 tot 14.00 uur passeren de meest bijzondere vondsten, vinders en verhalen opnieuw de revue. Bovendien wordt een heel bijzondere bodemschat getoond, die een geheel nieuw licht werpt op het verleden van Marokkaanse Brabanders. Ook deze schat werd tijdens een van de zeven dagen in Brabant aangeboden. "Deze manifestatie zorgt er voor dat mensen geĂŻnteresseerd raken voor wat deze voorwerpen over hun geschiedenis vertellen. Op die manier brengen we 'behoud door beleven' in de praktijk. Als je het verhaal bij een gebouw, een plek of een voorwerp kent, gaat het voor je leven. Dat is waar we naar streven", legt gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema uit. De gedeputeerde verricht zaterdag de opening van de manifestatie.

Kijkje in de keuken Vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur is het Breda's Museum geopend voor het publiek. Iedereen is dan welkom om met eigen ogen de oogst van Onder Onze Voeten te komen bekijken. De Archeologische Dienst Breda verzorgt om 15.00 uur en 16.00 uur een rondleiding door het Depot; een uniek kijkje in de archeologische keuken. Tot slot presenteert het Breda's Museum highlights uit de eigen kunstcollectie. Alle activiteiten zijn deze dag gratis.

Organisatie De campagne Onder Onze Voeten is het resultaat van een samenwerking tussen Schatten van Brabant, het culturele programma van de Provincie Noord-Brabant, en verschillende erfgoedorganisaties 'in het veld', zoals het Breda's Museum. De zeven analysedagen zijn de afgelopen maanden gehouden in Oss, Asten, Sint-Michielsgestel, Eersel, Werkendam, Dongen en Halsteren.

Meer informatie over het project is te vinden op www.onderonzevoeten.nl.



Provincie Noord-Brabant