Ingezonden persbericht


Hilversum, 15 december 2010

GORDON IN EO VISIE: "GOD VOND MIJ"
N.a.v. Op zoek naar God vanaf 19 december dagelijks om 21.55 uur op Nederland 3

Toen de EO in het voorjaar aankondigde met Gordon op zoek te laten gaan naar God, hield dat de gemoederen in Nederland behoorlijk bezig. Ook voormalig judoka Dennis van der Geest en actrice Lizelotte van Dijk nemen deel aan het programma. Vanaf 19 december zendt de EO naar wat volgens het drietal 'veelbesproken televisie' zal worden uit. Gordon: "Dit zal inslaan als een bom. In het jaar waarin ik wees werd, kreeg ik God als Vaderfiguur. Hoe mooi is dat?"

Gordon over zijn zoektocht: "Ik denk niet dat ik Hem gevonden heb, Hij heeft mij gevonden! (...) Het is toch bizar? Ik durf het bijna niet aan mensen te vertellen, maar toch is het zo. Het is het mooiste dat me in mijn leven is overkomen." Verder zegt Gordon: "Ik kan mezelf in Zijn handen geven en besef dat Hij de weg voor me uitstippelt. Hoe indrukwekkend is dat? Ik ben heus niet meteen de meest brave burger op aarde, maar ik weet wel dat Hij van mij houdt en altijd van mij gehouden heeft, ondanks alles."

Het omroepblad Visie (nummer 51) verschijnt deze week en bevat een uitgebreid interview met Gordon, Dennis van der Geest en Lizelotte van Dijk. Bovenstaande uitspraken zijn uit dat artikel afkomstig. Lees het hele interview alvast op www.eo.nl/visie.


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht