Gemeente Rotterdam

17 december 2010

NB. Onder embargo tot
zondag 19 december 12.00 uur.

Koninklijke onderscheiding voor mw. Tinbergen, mw. Engel de Vries-Petit en mw. Van Zanen-Kleinsmiede

Zondag 19 december krijgen mevrouw J. Tinbergen, mevrouw A.J. Engel de Vries-Petit en mevrouw E.A.J. van Zanen-Kleinsmiede een koninklijke onderscheiding uit handen van wethouder Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en gezin) na afloop van de dienst van de Remonstrantse gemeente in de Arminiuskerk, Museumpark 3. Zij worden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij hebben zich gedurende vele jaren vrijwillig en belangeloos ingezet voor de Remonstrantse gemeente Rotterdam.

Mevrouw Tinbergen is lid van de kerkenraad en van het dagelijks bestuur Groot Moderamen geweest. Nog steeds is zij lid van de financiële commissie, en actief als gastvrouw, wijksecretaris, contactlid (bezoeken afleggen) en bij de lezingencyclus Donderdagmorgendialoog.

Mevrouw Engel de Vries-Petit was van 1964 tot en met heden wijksecretaris Oude Westen en contactlid Hillegersberg voor de Remonstrantse gemeente Rotterdam. Al jaren bezoekt zij regelmatig leden en vrienden. Zij leeft mee met het wel en wee van de gemeenteleden en na een overlijden houdt zij nog lang contact met de nabestaanden.

Mevrouw Van Zanen-Kleinsmiede heeft als vrijwilliger de financiële administratie van de Remonstrantse gemeente verzorgd. Daarnaast was zij contactlid voor Hillegersberg en heeft vele oudere mensen verlost uit hun sociaal isolement. Mevrouw Van Zanen-Kleinsmiede vervulde een brugfunctie tussen persoonlijke hulp en de 'echte' pastorale zorg.

De zondagse kerkdiensten van de Remonstrantse gemeente Rotterdam beginnen om 10.30 uur.