Gemeente Twenterand


Twee Twenteranders krijgen Koninklijke Onderscheiding

Burgemeester Visser heeft zaterdag twee vrijwilligers in het zonnetje gezet

Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand heeft zaterdag aan twee inwoners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De eerste onderscheiding werd verleend aan Dhr. (Hans) Fokke, vrijwilliger bij de brandweer Twenterand en de tweede onderscheiding was voor Dhr. (Jan) Van Nuil, actief lid van de damclub witte van moort. Beide personen kregen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dhr. J. (Hans) Fokke, geboren op 29 juni 1955
Dhr. Fokke is al vanaf 1975 lid van de vrijwillige brandweer Twenterand. Na ruim 35 jaar neemt hij zaterdag aanstaande afscheid. De heer Fokke staat bekend als een vakbekwaam, gemotiveerd en betrouwbaar brandweerman. Hij is werkzaam in de rang van Hoofdbrandwacht binnen de gemeentelijke brandweer en vervult deze functie zeer gedreven en professioneel.

Dhr. J. (Jan) van Nuil, geboren op 21 augustus 1935 Dhr. Van Nuil is 41 jaar penningmeester geweest van damclub witte van moort. Hij was een uiterst betrouwbare en oprechte penningmeester en heeft altijd het beste met de vereniging voor gehad. Daarnaast was hij jarenlang jeugdleider, organisator van diverse geldinzamelingsacties en hielp hij 46 jaar mee bij het maken van het clubblad. Hij is diverse malen gekozen tot vrijwilliger van het jaar bij de damclub. Leuke bijkomstigheid is dat de onderscheiding wordt uitgereikt tijdens het 50-jarig jubileumfeest van de damclub.