VerkeersInformatieDienst

SNEEUW ZORGT VOOR GROTE PROBLEMEN OP DE WEG

19 december 2010, 02:03
De hevige sneeuwval uit een neerslaggebied dat vanaf zaterdagavond vanuit het zuiden over Nederland trekt zorgt voor grote problemen voor het wegverkeer. Lokaal viel bijna dertig centimeter.

Rond Rotterdam kwam het verkeer volledig vast te staan omdat personenauto's geen grip meer hadden. Hierdoor kon men bij fly-overs en bruggen niet meer omhoog komen. Bij de Van Brienenoordbrug moesten overige weggebruikers slalommen tussen de stilgevallen voertuigen door. Om 2.30 uur werd gemeld dat de situatie daar wat verbeterde: sneeuwschuivers konden tussen de stilgevallen auto's door en men kon de automobilisten een-voor-een weer op gang helpen.

Ook op ondermeer de A20 bij Crooswijk, knooppunt Prins Clausplein en knooppunt Ridderkerk was de helling te steil, op Ridderkerk werd een fly over afgesloten.

Er waren veel meldingen van aanrijdingen, maar eigen vrijwel alleen kleinere doordat auto's tegen elkaar aan glijden.

In het algemeen passen weggebruikers hun rijgedrag goed aan. Wel zorgden automobilisten die overal op de weg stopten om hun ruit en ruitenwissers schoon te maken voor onveilige situaties. ook reden opvallend veel mensen met hun mist achterlicht, hoewel daar geen aanleiding voor is.

Het neerslaggebied trekt in de loop van de nacht richting het noorden van het land, waar gelijksoortige problemen kunnen worden verwacht.

De VID verwacht voor morgen de hele dag hinder door de sneeuw die is gevallen.