Politie Drenthe

Zondag 19 december 2010

Provincie Drenthe, 19-12-2010

Man aangehouden na vernieling ruit

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie een 20-jarige Assenaar aangehouden nadat hij in de Rolderstraat een ruit van een café had ingetrapt. Hij was het café uitgezet omdat hij al een toegangsverbod had. Eenmaal buiten trapte hij het raam kapot, waarna hij werd aangehouden. Naast een proces-verbaal voor deze vernieling zal hij ook een centrumverbod krijgen.

Onderzoek naar diefstal sanitair

GIETEN Zaterdagmorgen kreeg de politie een melding dat er sanitair zou worden gestolen vanaf een camping aan het Voorste Land. Op de parkeerplaats troffen agenten een auto aan met daarin een aantal kranen, vermoedelijk gestolen vanuit campinggebouwen. De verdachte van deze diefstallen was volgens de campingeigenaar het bos ingelopen. Na een zoekactie werd hij daar niet meer aangetroffen. De auto met de gestolen kranen is in beslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Aangehouden wegens bezit vuurwerkpistolen

COEVORDEN Zaterdag heeft de politie bij een controle vier vuurwerkpistolen in beslag genomen die kort daarvoor gekocht bleken in Duitsland. Twee pistolen werden aangetroffen in een auto met twee inwoners van Steenwijk. De andere twee waren in het bezit van twee mannen uit Meppel en Belt Schutsloot. De pistolen zijn in beslag genomen en tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

HOOGEVEEN Zaterdagavond kreeg de politie een melding van vuurwerkoverlast in de omgeving De Weide. Het geknal kwam uit het Steenbergerpark. Daar trof de politie twee knapen aan, waarvan een, een 15-jarige jongen uit Koekange, een vuurwerkpistool bij zich had. Dat is in beslag genomen en de jongen krijgt een proces-verbaal.

Man betrapt bij winkeldiefstal

ASSEN Zaterdagmiddag is een 23-jarige man uit Assen betrapt in een supermarkt aan de Nijlandstraat. Hij pikte daar een worst mee van zes Euro. Na verhoor kreeg hij een boete opgelegd van 150 Euro, plus een toegangsverbod voor de winkel.

Alcohol in het verkeer

KLAZIENAVEEN Zaterdagmiddag zagen agenten op de A37 een 52-jarige vrouw uit Barger Compascuum een rotonde linksom rijden. Daarop werd ze gecontroleerd. Ze had gedronken en blies 300, wat een proces-verbaal en een rijverbod opleverde.

EMMEN Zaterdagavond reed een 54-jarige vrouw uit Eibergen in een auto over de Eerste Bokslootweg terwijl ze had gedronken. Ze blies 535, meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid.

Zaterdagnacht controleerde de politie op de Hondsrugweg een 47-jarige automobilist uit Holsloot. Hij scoorde 590 bij de blaastest en kon zijn rijbewijs direct inleveren. Bij een uitslag van 570, ofwel 1,3 promille, wordt standaard het rijbewijs ingevorderd.

Onderzoek naar vernieling autos

HOOGEVEEN Zaterdagavond kreeg de politie een melding vanuit de Bentinckslaan dat daar spiegels van autos werden getrapt door een groep van een man of tien. Nadat bewoners de politie hadden gebeld ging de groep er vandoor. Een van hen, een 18-jarige man uit Hoogeveen, bleef achter. Hij gaf een van de straatbewoners een kopstoot en werd daarvoor aangehouden. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt hoeveel autos er zijn vernield en wie daar nog meer verantwoordelijk voor zijn.

Proces-verbaal voor wapenbezit

HOOGEVEEN Zaterdagnacht spraken medewerkers van een beveiligingsbedrijf in de Van Echtenstraat twee jongens aan omdat ze met een geopend bierflesje op straat liepen. Tijdens dat aanspreken viel bij een van de twee, een 17-jarige jongen uit Hoogeveen, een ijzeren staaf uit de mouw van zijn jas, een stuk draadstaal van ongeveer vijftig centimeter. De beveiligingsmedewerkers waarschuwden de politie, die de verdachte van hen overnam. Vanwege dit verboden wapenbezit is de jongeman ingesloten en zal een proces-verbaal krijgen.

Aanhoudingen na opstootje in café

HOOGEVEEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat in een café in de Grote Kerkstraat iemand met pepperspray in zijn gezicht was gespoten. Agenten troffen het slachtoffer, een 22-jarige man uit Hoogeveen, die de dader aanwees. Deze verdachte, een 18-jarige Hoogevener, werd aangehouden. Tijdens de actie gaf het slachtoffer een andere bezoeker een ferme kopstoot, waarna deze onderuit ging. Voor deze mishandeling werd hij vervolgens aangehouden. De verdachte van de pepperspray en het slachtoffer, die tevens verdachte is van de mishandeling door de kopstoot, zijn ingesloten en zullen zondag worden verhoord.

Onderzoek naar doodgebeten schapen

DROGTEROPSLAGEN Zaterdagmorgen kreeg de politie een melding dat in een weiland aan de Luttergreppel schapen waren doodgebeten. De politie trof in het weiland drie dode schapen aan en zeven nog levende schapen met ernstige verwondingen. Een ter plaatse gekomen dierenarts heeft nog drie schapen moeten afmaken en de overige aan hun verwondingen behandeld. De politie volgde daarna de sporen door de sneeuw, dat leidde naar een woning in de omgeving waar de daders, twee honden, thuishoorden. Na een gesprek met de eigenaar van de honden heeft deze besloten dat de honden zullen worden afgemaakt. De schade zal worden geregeld met de eigenaar van de schapen.

Gestolen computer terecht

De 35-jarige blinde man uit Coevorden, die afgelopen weekeinde was bestolen van zijn onmisbare laptop, heeft deze weer terug. Een getuigenoproep van de politie, afgelopen donderdag, leverde de nodige respons op. De vader van het slachtoffer kwam via Marktplaats op het spoor van de computer. Hij werd te koop aangeboden door een 24-jarige man uit Coevorden, die hem gekocht bleek te hebben van de vermoedelijke dader van de diefstal. De vader van het slachtoffer is vervolgens naar de verkoper gegaan en hem verteld hoe de zaak in elkaar stak. Toen deze verkoper duidelijk was dat de computer van diefstal afkomstig was, heeft hij deze vrijdagmiddag bij de politie in Coevorden afgeleverd. Daarna heeft de eigenaar zijn computer weer teruggekregen. De verkoper is verhoord door de politie. De verdachten die het slachtoffer hebben bestolen zijn inmiddels bij de politie bekend. Zij zullen nog worden verhoord.

Aangehouden na vernieling auto

ASSEN Zondagmorgen heeft de politie twee mannen uit Assen aangehouden, 20 en 25 jaar oud, na vernieling van een auto. Ze liepen op de Thorbeckelaan, midden op straat, en een automobilist moest om hen heen rijden. Daarbij sloeg een van de twee op het dak van de auto. Een van de inzittenden stapte uit en sprak de twee aan op hun gedrag. Daarbij werd hij bedreigd met een fietsketting. Toen de man weer instapte en de auto wegreed, sloeg een van de twee met de fietsketting een achterlicht van de auto kapot. De politie werd gebeld en agenten troffen de twee aan in de buurt. Ze werden beide aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek.