Jong geweld maakt reportages Music for Life

19/12/2010 11:07

Plantijn Hogeschool

Plantijn-studenten werken mee aan jongerenproject Studio Brussel

Vanaf 18 december doorkruisen Plantijn-studenten Journalistiek en reporters van StampMedia, alias 'De Reporters', Vlaanderen voor de verslaggeving van de meest in het oogspringende Music for Life acties. Dit jongerenproject in samenwerking met Studio Brussel levert hen unieke praktijkervaring op.

Plantijn Hogeschool slaat de handen in elkaar met Music for Life. De hogeschool wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor de aidswezen met onder meer de wantenverkoop (www.wantjesindelucht.be) en 24 uur live radio vanuit het mini Glazen Huis op campus Meistraat. Maar ook redactioneel werken de laatstejaars Journalistiek mee aan de webpagina van Music for Life.

'Toen we hoorden dat het Glazen Huis naar Antwerpen zou komen, hebben we Studio Brussel gevraagd of we konden samenwerken. Toen is de bal aan het rollen gegaan', zegt Wouter Frateur, lector Journalistiek aan de Plantijn Hogeschool. 'Met als resultaat dat Jong, het VRT jongerenproductiehuis van Music for Life op tv, nu dag en nacht De Reporters coacht met de productie en montage van videoreportages. Die overigens vanuit campus Meistraat gepost worden op www.stubru.be/musicforlife.'

'Een kans die niet iedereen krijgt'

Met de slagzin 'Jong geweld filmt uw geld' brengen De Reporters een week lang verslag uit over de Music for Life acties. De vijf reportageploegen toeren 24 op 24 uur rond in auto's van Studio Brussel om de goede doel acties in beeld te brengen. Hun missie: minimum drie reportages per dag draaien.

'Dit is mijn ding: ècht nieuws brengen, scenario's uitdenken van hoe we alles in beeld brengen en crossmediaal aan de slag kunnen gaan met audio, video en tekst. De samenwerking met Studio Brussel is een kans die niet iedereen krijgt.' Voor Hanne Verstappen (gedrukte media), derdejaars Journalistiek, kan deze ervaring alvast niet meer stuk.

Vanaf zaterdag 18 december zijn De Reporters te volgen op Facebook en brengen ze een week lang verslag uit over de Music for Life acties op www.stubru.be/musicforlife