Politie Groningen

Zondag 19 december 2010

Provincie Groningen, 19-12-2010

Bandleden mishandeld tijdens optreden

GRONINGEN Onbekenden hebben zaterdagnacht in een horecagelegenheid op de Vismarkt de leden van de band Party Animals mishandeld. De hardcore band werd tijdens hun optreden bekogeld met glazen en andere voorwerpen. Hierop ontstond bij het podium een vechtpartij tussen de bandleden en een groep van ongeveer 15 personen. Alle bandleden werden geschopt en geslagen tijdens het geweldsincident. Zij liepen neusletsel, hoofdpijnklachten, bloedlippen en kneuzingen op. De bandleden beëindigden hun optreden en zij besloten direct huiswaarts te gaan. De slachtoffers doen aangifte in hun woonplaats. De verdachten verlieten na de vechtpartij de horecagelegenheid. De politie stelt een onderzoek in naar de daders van het geweldsincident.

Fietsdief komt niet ver

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond op de Steentilbrug in Groningen een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsheling. Politieagenten zagen de hun bekende Stadjer fietsen. Zij zagen dat het originele beugelslot van de fiets naar beneden hing. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende hij de fiets in de Schoolstraat te hebben gestolen. Het voertuig werd in beslag genomen. De politie probeert de eigenaar van de fiets op te sporen. De 34-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Woninginbreker dankzij alerte getuige gepakt

GRONINGEN De politie heeft zondagochtend op de Korreweg in Groningen een 49-jarige man uit Heerenveen aangehouden voor woninginbraak. Politieagenten reageerden na een melding van een getuige. Volgens de melder moest de inbreker zich nog in de buurt bevinden. Na enig speurwerk troffen de dienders in een portiek de Fries aan. In het portiek troffen de agenten een laptop, een tang en schroevendraaier aan. De verdachte werd aangehouden en ingesloten in een cel. De aangetroffen spullen werden in beslag genomen. Bij nader onderzoek bleek dat in een woning aan de Korreweg was ingebroken. De eigenaar van de laptop bleek niet thuis. Zij wordt benaderd voor het doen van aangifte. De verdachte wordt vandaag gehoord. Daarnaast onderzoekt de politie of de Fries meer inbraken heeft gepleegd.

Aanhoudingen bij alcoholcontroles

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond- en nacht vier personen aangehouden voor rijden onder invloed.

Groningen Een 51-jarige automobilist liep zaterdagavond op het Damsterdiep tegen de lamp. Hij bleek 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook werd vastgesteld dat de verdachte al 12 jaar zonder rijbewijs reed.

Appingedam Door een tip van een stadswacht liep een 39-jarige man uit Dortmund (D) zaterdagnacht tegen de lamp. De Duitse automobilist werd op de Farmsumerweg gecontroleerd. Bij hem werd een promillage van 1,55 vastgesteld. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Hoogezand Ook een 21-jarige man uit Hoogezand bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. De Hoogezandster werd zaterdagnacht op de Hoofdstraat gecontroleerd. Op het politiebureau bleek dat de man, een beginnend bestuurder, 1,2 promille in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Veendam Verder werd een 29-jarige man uit Wildervank op de Van Stolbergweg in Veendam gecontroleerd. De Wildervanker bleek bijna 1 promille alcohol in het bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod uitgereikt.

Veendam Ten slotte werd zaterdagnacht een 21-jarige man uit Veendam in de Kerkstraat in Veendam gecontroleerd. De beginnende bestuurder bleek
1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Tegen alle vier bestuurders wordt proces-verbaal op gemaakt. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man beledigt agenten

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagnacht op het Marktplein in Winschoten een 47-jarige man uit Winschoten aangehouden voor belediging. De Winschoter beledigde de agenten zonder enige aanleiding herhaaldelijk met scheldwoorden. De Winschoter werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verbaal agressieve man mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. Hij verklaarde onder invloed van drank tot zijn daad te zijn gekomen. Hij betuigde spijt. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor zware mishandeling

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht in een horecagelegenheid op het Prins Hendrikplein in Veendam een 21-jarige man uit Muntendam aangehouden voor zware mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij samen met enkele andere personen een 18-jarige jongen uit Veendam op grove wijze heeft mishandeld. Het incident begon eerst in een café op het Prins Hendrikplein. Zonder enige aanleiding werd de telefoon van het slachtoffer uit zijn hand geslagen en vervolgens kapot getrapt. Eenmaal buiten gekomen werd de Veendamse jongen door een groep personen in elkaar geslagen. Toen het slachtoffer op de grond terecht kwam, werd hij ook geschopt. De jongen was zodanig gewond dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Op grond van getuigen wist de politie de Muntendammer in te rekenen. De verdachte werd in een cel ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Ook naar de andere betrokken daders wordt een onderzoek ingesteld. De politie heeft al enkele verklaringen van getuigen opgenomen.

Baldadige Fries op de bon

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Oosterstraat in Groningen een 19-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor baldadigheid. De Fries trapte tegen meerdere fietsen. Tevens gooide hij enkele fietsen om. De knaap werd in de kraag gevat en meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg de 19-jarige een bekeuring voor baldadigheid. Hij mocht daarna het politiebureau verlaten.

Stadjer mishandelt portier

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had na onenigheid een 34-jarige portier van een horecagelegenheid aan de Poelestraat in zijn gezicht geslagen. De 26-jarige werd opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een vrouw uit Groningen (leeftijd onbekend) is zaterdag rond het middaguur op de Eikenlaan in Groningen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw wilde oversteken bij een
voetgangersoversteekplaats. Een 70-jarige automobilist uit Groningen zag dit gebeuren. Hij wilde afremmen voor de vrouw, maar door het gladde wegdek gleed de 70-jarige met zijn auto door. De vrouw werd vervolgens aangereden. Het slachtoffer werd met knieklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man aangehouden na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in een woning in de wijk Beijum een 55-jarige man uit Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De Stadjer had met zijn mannelijke partner (41 jaar) onenigheid gekregen. Toen het slachtoffer de trap opliep, kreeg hij halverwege pardoes een schop van zijn partner in het gezicht. Het slachtoffer viel vervolgens van de trap. Toen hij op de grond lag, kreeg hij nogmaals een tik uitgedeeld. De 41-jarige vluchtte de woning uit. Hij liep neusletsel op door het geweld. Hij moest zich ter plekke laten behandelen door ambulancepersoneel. De verdachte werd aangehouden en ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer beledigt politieagent

DELFZIJL De politie heeft zaterdagnacht op de Oude Schans in Delfzijl een 20-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor belediging. Politieagenten hadden net een vechtpartij op de Oude Schans gesust. Toen zij bezig waren met het noteren van gegevens. Op dat moment bemoeide de Stadjer zich met het werk van de agenten. Ondanks verzoeken om daarmee te stoppen en weg te gaan, ging de 20-jarige door. Toen één van de dienders de man aan de kant probeerde te zetten, pakte de verdachte de diender vast en wilde hij niet loslaten. Ook beledigde de Delfzijlster met bepaalde scheldwoorden. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten in een cel. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.