Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 13.00 uur

Utrecht, 19-12-2010

52 aanhoudingen tijdens Thunderdome

UTRECHT De Politie Utrecht is op zaterdagavond en nacht aanwezig geweest bij het evenement Thunderdome in de Jaarbeurs om de openbare orde te handhaven. Tijdens het evenement, dat over het algemeen rustig is verlopen, gold een zero tolerance-beleid. Er zijn in totaal 52 aanhoudingen verricht, waarvan drie voor huisvredebreuk en een voor hinderlijk gedrag. De overige aanhoudingen waren voor drugsbezit, waarbij een maal sprake was dealerindicatie. In totaal is voor 6515, - aan boetes geind. De politie hield via twitter haar volgers live op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens het evenement om zo inzicht te geven in de handhavingsactie.

Overvaller kiest eieren voor zijn geld

UTRECHT Op vrijdag 17 december omstreeks 15.20 uur kreeg de politie een melding van een poging tot overval op een winkel aan de Verlengde Houtrakgracht. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de overvaller vertrokken. De man was de winkel ingekomen en had geld geëist. Toen een medewerker van de winkel aangaf niet van te plan te zijn dit te geven, verliet de overvaller het pand. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding letsel

UTRECHT - Op vrijdag 17 december omstreeks 22.10 uur heeft op de rijksweg A12 een aanrijding plaats gevonden waarbij een automobiliste gewond is geraakt. De 24-jarige vrouw uit Zeist remde af voor het verkeer voor haar. Haar achterligger kon niet meer op tijd remmen en gleed tegen haar aan. De vrouw is met rug en buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding

UTRECHT De politie heeft op vrijdag 17 december een man aangehouden in verband met rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval.

Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Meerndijk. De bestuurder van het voertuig was weggereden, maar kon uiteindelijk in zijn woning worden aangehouden. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 735ug/l uit.

Man beroofd van tas

UTRECHT- Op vrijdag 17 december omstreeks 15.00 uur werd een 18-jarige man uit Breda beroofd van zijn tas op de Korte Elisabethstraat. De berover ging naast de man fietsen en trok de tas van hem af. De berover fietste vervolgens weg richting de Drieharingenstraat.

Van de verdachte is een signalement bekend:


- Blanke man


- Tussen de 25 en 35 jaar


- Beige jas met capuchon

De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuige(n) of met personen die menen informatie te hebben over deze beroving. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Inbrekers aangehouden na achtervolging in de sneeuw

UTRECHT- De politie heeft op zondag 19 december vier verdachten op heterdaad aangehouden in verband met poging tot een bedrijfsinbraak.

Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie de melding van een inbraak aan de Gangesdreef. Toen de politie ter plaatse kwam waren de inbrekers al gevlogen. Via een bandenspoor in de sneeuw kwamen de agenten uit bij een voertuig waarin meerdere personen zaten die aan het signalement voldeden. De bestuurder van het voertuig, kon direct worden aangehouden, vier andere verdachten zagen kans te vluchten. Ook hier zorgde een spoor in de sneeuw ervoor dat uiteindelijk nog drie mannen aangehouden konden worden. Een van de verdachten wist te ontkomen. De vier Utrechtse mannen in de leeftijd van 23 tot 25 jaar werden allen ingesloten voor verhoor.

Verdachte situatie

UTRECHT Op zaterdagochtend heeft de politie na een melding van een verdachte situatie een man aangehouden.

Rond 06.27 uur kreeg de politie de melding dat een man met een zaklamp in een auto aan het schijnen was op de Vronesteinlaan. De man werd echter gestoord en reed vervolgens weg. Agenten zagen de auto rijden op de Constant Erzeijstraat. De bestuurder reed hard, sorteerde verkeerd voor en reed tweemaal door rood. De 21-jarige man uit Utrecht werd hierop staande gehouden en bleek gesignaleerd te staan. Tevens werd in de auto inbrekerswerktuig aangetroffen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De eveneens 21-jarige bijrijder uit Utrecht kon geen legitimatie tonen, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.