Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid 13.10 uur

Utrecht, 19-12-2010

Twee mannen aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op zondagochtend twee mannen aangehouden.

Omstreeks 05.15 uur zagen agenten op de Lavendelstraat een 25-jarige man uit Amersfoort lopen waarvan zij vermoeden dat hij gesignaleerd stond. Dit bleek inderdaad het geval. De agenten spraken de man aan en probeerden hem aan te houden. De man zette het vervolgens op een lopen. Na een korte achtervolging kon de man uiteindelijk toch worden aangehouden. De man verzette zich hevig waardoor een van de agenten zich genoodzaakt voelde pepperspray te gebruiken. Tijdens de aanhouding moesten omstanders op een afstand worden gehouden. Een 22-jarige man uit Amersfoort werd hierbij aangehouden omdat hij de aanhouding van de andere man belemmerde.

Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT- Zaterdag heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van doorrijden na een aanrijding.

Rond 00.55 uur kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf aan de Maanlander een aanrijding had plaatsgevonden. Een automobilist was tegen het bedrijf aangereden en vervolgens met grote snelheid weggereden. De politie trof het voertuig eindelijk aan bij Station Amersfoort. De 24-jarige bestuurder uit Bergambacht is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bedreiging

AMERSFOOORT De politie heeft zondagochtend een man aangehouden op verdenking van bedreiging.

Omstreeks 05.00 uur werden agenten op de Lavendelstraat aangesproken door een man. Deze man gaf aan dat hij bedreigd was met een vuurwapen. Terwijl de agenten met de man in gesprek waren, kwam de verdachte aanlopen. Deze 22-jarige man uit Amersfoort is direct aangehouden en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling bij horecagelegenheid

AMERSFOORT- De politie heeft op zaterdag 18 december twee mannen aangehouden die verdacht worden van mishandeling.

De politie kreeg rond 02.40 uur melding van een mogelijke steekpartij bij een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat. Ter plaatse bleek een man te zijn gestoken, hij was hierbij niet ernstig gewond geraakt. Op basis van hun signalementen konden uiteindelijk een 23-jarige man uit Amersfoort en een 19-jarige man uit Leusden worden aangehouden en ingesloten voor verhoor.