Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 13.05 uur

Utrecht, 19-12-2010

Heling
MAARSSEN De politie hield zaterdag twee jongens aan op verdenking van heling.

Omstreeks 02.40 uur kwam de melding dat in een parkeergarage jongens op het dak in een auto aan het scheuren waren. Hierbij raakten zij onder meer een winkelwagentje en een lantaarnpaal. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen sloegen vier personen op de vlucht. Twee van hen konden worden aangehouden voor heling. Dit tweetal, 17 en 19 jaar oud uit Maarssen, werd ingesloten voor verhoor.

Getuigen gezocht
WOERDEN De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een man aan het Essenpad die zaterdagmiddag omstreeks 12.50 uur plaatsvond.

De man verklaarde dat hij op het Essenpad fietste toen hij per ongeluk in aanraking kwam met de schouder van een wandelaar. Hij verklaarde dat hij direct daarna een kopstoot kreeg met letsel in het gezicht tot gevolg.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Indien u gezien heeft wat hier zich op straat afspeelde of als u andere informatie heeft, belt u dan met de politie via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Aanhouding na mishandeling
BREUKELEN De politie hield vrijdagavond omstreeks 22.30 uur een 19-jarige man uit Breukelen aan op verdenking van mishandeling.

Het 17-jarige slachtoffer verklaarde dat hij op de Kerkbrink liep in de richting van de Brugstraat en daar drie jongens zag die sneeuwballen aan het gooien waren. Een van de jongens gooide een sneeuwbal naar het slachtoffer waarop hij niet reageerde en doorliep. Vervolgens zou hij door diezelfde jongen geduwd en geslagen zijn. Dit was ook door een getuige gezien. Het slachtoffer liep onder andere letsel in zijn gezicht op.

De naam van de man was bekend en zo kon de politie hem bij zijn woning aanhouden en meenemen voor verhoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar meer getuigen. Indien u informatie heeft over de zaak, belt u dan met de politie via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Aanhouding na mishandeling
WOERDEN De politie hield vrijdagmiddag omstreeks 13.05 uur een 15-jarige jongen uit Woerden aan op verdenking van mishandeling.

Het 17-jarige slachtoffer verklaarde dat zij op het Stationsplein-Noord liep en daar twee jongens zag die sneeuwballen aan het gooien waren. Een van hen gooide een sneeuwbal in de richting van het slachtoffer en zij zei hier iets van. Vervolgens zou zij geduwd zijn waarbij ze op de grond viel. Ze duwde terug en werd vervolgens geslagen met letsel in haar gezicht tot gevolg.

De naam van de jongen was bekend en zo kon de politie hem bij zijn woning aanhouden en meenemen voor verhoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar meer getuigen. Indien u informatie heeft over de zaak, belt u dan met de politie via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Hardrijder trekt zich niet veel van de sneeuw aan BREUKELEN De politie hield zaterdagmiddag omstreeks 17.35 uur een 25-jarige Fransman aan die ondanks de slechte weersomstandigheden 180 km/h op de rijksweg A2 reed.

Agenten reden op de Rijksweg A2 in de richting van Abcoude toen een personenauto hen met 180 km/h voorbij stuifde. Agenten achtervolgden deze auto voorzien van een Frans kenteken en slaagden erin om de bestuurder bij de afrit Abcoude staande te houden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd een procesverbaal opgemaakt.