Politie Gelderland-Zuid

Letsel na gevaarlijk rijgedrag

A15 / Ochten, 19-12-2010 o In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.15 uur zagen surveillerende agenten een auto met knipperlichten staan op de afrit van de A15 bij Ochten. Ter plekke bleek dat een bestuurder met veel te hoge snelheid de afrit had genomen, in een slip was geraakt, vervolgens van het talud was gereden en over de kop geslagen. De man raakte net als zijn medepassagier gewond. Uit een blaastest kwam naar voren dat er ook alcohol in het spel was.

De politieagenten zagen de auto onder aan het talud in de sloot liggen. Zij spraken beide inzittenden aan. Eén van hen verklaarde meteen gereden te hebben. In de berm zagen de agenten schuifsporen van de slippartij. Ondanks het winterweer en de sneeuwresten op de afrit, gaf de bestuurder aan ongeveer honderd kilometer per uur gereden te hebben, een overschrijding van de maximum snelheid buiten de bebouwde kom.

Invordering rijbewijs
In verband met de regel 'botsen is blazen' nam de politie een blaastest af. Die gaf een indicatie "A" wat doorgaans duidt op alcoholgebruik. Omdat zowel de bestuurder (een 20-jarige inwoner van Dodewaard) als zijn passagier (van 18 en ook afkomstig uit Dodewaard) gewond waren geraakt aan hun hoofd, zijn beiden eerst met een ambulance voor behandeling naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel overgebracht.

Na behandeling heeft de aangehouden bestuurder op het politiebureau meegewerkt aan een ademanalyse. De uitslag was 595 ug/l, ruim boven de wettelijk strafbare limiet voor beginnend bestuurders. De politie vorderde direct het rijbewijs van de 20-jarige in en heeft de man verhoord. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en daarnaast voor artikel 5 en 6 WegenVerkeersWet (WVW) vanwege het gevaarlijk rijgedrag met letsel tot gevolg.
(08)

Laatst gewijzigd 19-12-2010 11:27 | © Regio Gelderland-Zuid |