Politie Gelderland-Zuid

Tweetal verdacht van dieseldiefstal

Alverna, 19-12-2010 o Vrijdagavond rond 23.15 uur maakte een alerte getuige melding van een verdacht persoon op een bedrijfsterrein met vrachtwagens. Dit was aan de Groenewoudseweg in Alverna. De politie ging erheen en stuitte na het volgen van een spoor in de sneeuw op een auto met buitenlands kenteken. De bestuurder negeerde het stopteken van de agenten, maar de vluchtpoging mocht niet baten.

Op het bedrijfsterrein troffen de melder en agenten diverse jerrycans aan, ook was er een tankdop van een vrachtwagen weg. Verse voetsporen in de sneeuw leidden de agenten naar de doorgaande weg. Daar reed op dat moment een auto met buitenlands kenteken en twee inzittenden. De getuige had die avond ook al een auto met buitenlands kenteken bij zijn oprit gezien. Reden voor de agenten om de bestuurder een stopteken te geven, die negeerde dit en ging er vandoor.

Meer jerrycans
Tot tweemaal toe reed de bestuurder op kruisingen met de Graafseweg door het rode verkeerslicht. Na wat heen en weer gerij stopte de auto met gedoofde lichten bij een woning aan de Graafseweg. De agenten hadden de auto geen moment uit het oog verloren en stopten achter de auto. Vervolgens hielden zij beide personen staande en vroegen om hun legitimatie. De mannen, van 21 en 32 jaar, bleken afkomstig uit Litouwen. De agenten keken vervolgens in de auto en vorderden om de achterbak te openen. Daar vonden zij meerdere jerrycans vol brandstof. Deze jerrycans kwamen overeen met de aangetroffen jerrycans bij het bedrijf. Daarop zijn beide mannen aangehouden op verdenking van de diefstal van brandstof.

Verder onderzoek
De twee zijn naar het politiebureau overgebracht voor verhoor, dit gebeurde deels via een tolk. Zaterdag werden beide mannen in verzekering gesteld. De auto en jerrycans zijn voor onderzoek in beslag genomen. De politie heeft een aangifte opgenomen namens het bedrijf. Het onderzoek gaat verder. Daarbij wordt ook de Vreemdelingenrecherche betrokken, in verband met het verlopen van de identiteitskaart van één van de Litouwers.
(08)

Laatst gewijzigd 19-12-2010 12:01 | © Regio Gelderland-Zuid |