Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na dreigen met stok

Nijmegen, 19-12-2010 o De meldkamer stuurde zaterdagmorgen een surveillanceauto naar de Cargadoorweg in Nijmegen. Vanaf die locatie was een melding binnengekomen over een zakelijk conflict dat uit de hand dreigde te lopen. Een man zou met een stok met ijzeren punten bedreigd zijn.

De politieagenten zagen twee personen voor een bedrijf staan. Zij hoorden van beide kanten het verhaal aan. Al snel werd duidelijk dat de bedrijfseigenaar met een stok bedreigd was, een zogeheten knots. Daarop hielden de agenten een 37-jarige inwoner van Den Bosch aan als verdachte. Op vordering van de politie kwam uit zijn auto een knuppel tevoorschijn. Dit zag de 50-jarige Nijmegenaar, die daarop aangaf dat dit niet de knuppel was waarmee hij bedreigd was en dat er dus nog een andere stok moest zijn. Vervolgens werd ook de knots gevonden. De politie nam beide wapens voor het onderzoek in beslag.

De 37-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd verhoord. Daarna is hij in vrijheid gesteld. De politie heeft de een aangifte van de Nijmeegse bedrijfseigenaar opgenomen, tevens een getuigenverklaring. Proces-verbaal tegen de man uit Den Bosch wordt opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 19-12-2010 12:44 | © Regio Gelderland-Zuid |